20 Ιουν 2013

Στη Βιέννη ο Α.Σαμαράς για να πάρει πολιτική γραμμή απο Μέρκελ-Μπαρόζο-Ρομπάι

Ταξίδι «αστραπή» στη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Σκοπός της επίσκεψης του φαίνεται πάντως ότι δεν είναι η Σύνοδος, αλλά η ενημέρωση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και των Ζοσέ Μπαρόζο και Χερμαν βαν Ρομπάι για τις...
πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ανησυχούν οι Ευρωπαίοι και θέλουν να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για να δώσουν ασφαλώς και τη δική τους… γραμμή.
Άλλωστε αυτοί είναι που επιβάλουν στη συγκυβέρνηση την πολιτική που θα ακολουθήσει και θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα για να συνεχιστεί το πρόγραμμα εξόντωσης των Ελλήνων με χιλιάδες απολύσεις και κλείσιμο οργανισμών, όπως η ΕΡΤ και οι αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΕΒΟ.
Δεν είναι τυχαίο πώς πριν την πρώτη σύσκεψη των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη παρενέβη η Κομισιόν, όπως έπραξε και χθες μέσω αξιωματούχου του Eurogroup για να στηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης στο κλείσιμο της ΕΡΤ και να καταστήσει σαφές πώς οι πρόωρες εκλογές δεν είναι αποδεκτή εξέλιξη. «Πρέπει να συνεχιστεί η σταθερότητα», ήταν το μήνυμα προς τους τρείς.
Οι αρχηγοί των κομμάτων υπάκουσαν και σε μία μέρα ξέχασαν την ΕΡΤ και άρχισαν να μιλούν για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης χωρίς να αναφέρονται σε κανένα χρονοδιάγραμμα. Πότε, πώς και με ποιους θα λειτουργήσει ουδείς ξέρει και ουδείς εκ των τριών ενδιαφέρεται. Εκείνο που θέλουν είναι οι… καρέκλες.
Σήμερα λοιπόν, πριν την τρίτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματισθεί για τις 8:30 το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Εκεί θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χρέμαν βαν Ρομπάι.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να εκφράσει τη στήριξη της στον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως έπραξε και τηλεφωνικά την Κυριακή όταν ξέσπασε η κρίση στη συγκυβέρνηση για την ΕΡΤ.
Και πώς να μην το κάνει η κ. Μέρκελ όταν ακόμη και η ίδια εξεπλάγιν από την πυγμή του κ. Σαμαρά και την αποφασιστικότητα του να πετάξει στο δρόμο τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, επιβάλλοντας το «μαύρο» στις οθόνες των Ελλήνων τηλεθεατών και κάνοντας τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «πιλότο» για την εφαρμογή λουκέτων και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως σχολεία, νοσοκομεία, αμυντικές βιομηχανίες.
Η κ. Μέρκελ επ’ ουδενί θέλει εκλογές στην Ελλάδα και πολιτικές εξελίξεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στο δρόμο προς τις γερμανικές εκλογές και αυτό το μήνυμα θα κομίσει στον κ. Σαμαρά. Κι αυτός, ως καλός συνεργάτης θα το… πάρει φυσικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr