20 Ιουν 2013

Ανάγκασαν τον Σαμαρά να μοιραστεί μαζί τους στα ίσα την εξουσία παρότι Πάστορας και Βενιζέλος δεν μπαίνουν στη Βουλή!

Οι 3 κιμπάρηδες της κυβέρνησης αποφάσισαν να τα ξαναπούν.
Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Βενιζέλος αλλά και ο Κουβέλης, το σίγουρο είναι ότι ο Σαμαράς αναγκάζεται να μοιραστεί στα δύο η στα τρία την εξουσία του-τουλάχιστο ως ...
το Φθινόπωρο που οι εκλογές μοιάζουν αναπόφευκτες.
Ο Αντώνης Σαμαράς πλήρωσε ακριβά κάποιους από τους συμβούλους του!

Iδού τι έγραψε η Μαρίνα Μάνη στο  Capital>

Η κυβέρνηση δεν πέφτει και η χώρα... δεν μπαίνει σε τροχιά εκλογών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην 3,5 ωρών σύσκεψη κορυφής οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι προσέγγισαν το συμβιβαστικό σενάριο για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που κυκλοφορούσε  τις τελευταίες ώρες.

Οι Ευ. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη σύσκεψη, απέφυγαν κάθε αναφορά στην ΕΡΤ. Αντ΄αυτής, μίλησαν για την ανάγκη επαναλειτουργίας “της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

Που σημαίνει ότι αποδέχθηκαν την ερμηνεία που έδωσε το Μαξίμου από την πρώτη στιγμή για την απόφαση του ΣτΕ, ότι δηλαδή: η ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί και οι εργαζόμενοι σ΄αυτήν είναι απολυμένοι.

Ακριβώς γι΄αυτό, συγκαλούν αύριο τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τα ηγετικά όργανα των κομμάτων τους. Θέλουν δηλαδή –κατά τις πρώτες πληροφορίες, πάντα– να παρουσιάσουν τον “συμβιβασμό” και να τον αποδεχτούν τα στελέχη τους.

Εάν αυτό συμβεί (που όλα δείχνουν... ότι θα συμβεί) θα προσέλθουν στη νέα σύσκεψη κορυφής που προγραμματίσθηκε ήδη για τις 8.30 μμ αύριο ώστε να κλείσουν και τυπικά την εκκρεμότητα.

Μέχρι τότε –λένε συνεργάτες των δύο– θα επιδιωχθούν “οι περισσότερες δυνατές βελτιώσεις”.

Νέα κυβερνητική συμφωνία

Οπως ακριβώς αναμενόταν, στη σύσκεψη των τριών τέθηκε θέμα επικαιροποίησης της περσινής προγραμματικής συμφωνίας που οδήγησε στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Δηλαδή, μίας “νέας προσέγγισης” στα μεγάλα θέματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της τρικομματικής (αποκρατικοποιήσεις, δημοσιονομικό κενό και “κίνδυνος” νέων μέτρων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αντιρατσιστικό κλπ).

Επίσης, μίας συμφωνίας για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης (“όχι αιφνιδιασμοί”) και για τη σύνθεση του νέου υπουργικού  συμβουλίου, αφού η απόφαση για άμεσο ανασχηματισμό θεωρείται ειλλημμένη.
 http://www.kourdistoportocali.com/articles/21985.htm