30 Ιουν 2013

SMS με σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς Βαγγέλης Σαμαράς» έστελναν οι σύνεδροι της ΝΔ

Με «κρύα καρδιά» προσήλθαν στο συνέδριο της ΝΔ που άρχισε χθες, το απόγευμα, πολλοί σύνεδροι ενώ δεν έλειψαν και τα απλά στελέχη τα οποία, πριν αρχίσουν οι διαδικασίες, πήγαν, είδαν και.. απήλθαν, χωρίς να μείνουν και να περιμένουν την ομιλία Σαμαρά....

Το κλίμα ζεστάθηκε μόνο όταν μπήκε στο χώρο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής με τους συνέδρους να τον υποδέχονται με παρατεταμένο χειροκρότημα στέλνοντας ένα πρώτο έμμεσο μήνυμα αποστασιοποίησης προς τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Nez», αρκετοί ήταν οι σύνεδροι που είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, λόγω κυρίως της απόφασης Σαμαρά για συγκατοίκηση- μετά πανηγυρισμών και επαίνων (!) στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου- με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δημιουργώντας μια κίνηση ηχηρής αποχής. Αρκετοί σκέφτονταν να προφασιστούν για την απουσία τους    διάφορους λόγους (ασθένεια, προσωπικά κωλύματα κλπ).
Ωστόσο, μετά από μεγάλη κινητοποίηση, διάχυση απειλών (έμμεσων και άμεσων) και πιέσεις της Συγγρού, δεν υπήρξαν απουσίας ηχηρές. Εξάλλου, στη Συγγρού δεν φημίζονται για την «επαναστατικότητα» τους όσοι έχουν απομείνει.
Ξανά ο Καραμανλής – «Παγωμένα» χαμόγελα από «σαμαρικούς»
Όμως, η αντιμετώπιση του κ. Σαμαρά με χειροκρότημα το οποίο δινόταν επειδή… απλά έπρεπε από τους συνέδρους ήταν ενδεικτική. Η μοναδική «πτέρυγα» που φαινόταν παθιασμένη με τον πρωθυπουργό ήταν νεολαίοι του κόμματος. Και έγινε ορατό το γεγονός ότι όταν στο χώρο του συνεδρίου έκανε την εμφάνιση του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Σχεδόν όλοι οι σύνεδροι σηκώθηκαν και τον υποδέχθηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα, ακόμη και ο ομιλών εκείνη την ώρα, Νίκος Ανδρουλάκης να αναγκαστεί προσωρινά να διακόψει. Μόνο κάποιοι «σαμαρικοί» κατεγράφησαν να χαμογελούν «παγωμένοι» και σίγουρα, όχι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη.
Ορισμένοι, μάλιστα, από τους «καραμανλικούς» σε «πηγαδάκια», στο περιθώριο της πρώτης ημέρας του συνεδρίου απέδιδαν την προσωρινή αδιαθεσία του κ. Σαμαρά, που προκάλεσε και για λίγα λεπτά τη διακοπή της ομιλίας του, κάνοντας πλάκα, στην παρουσία Καραμανλή. «Τον “χαλάει” τον Σαμαρά» έλεγαν, «τον μάτιασε ο Βενιζέλος» έλεγαν άλλοι και έδειχναν τα μηνύματα που δίνουν και παίρνουν μετά την απόφαση για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ στα κινητά τους τηλέφωνα με κυρίαρχο το «Ελλάς, Ελλάς, Βαγγέλης Σαμαράς»!
Δεν αναμένονται αντιδράσεις τώρα…
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, σε επίπεδο τοποθετήσεων στελεχών η κριτική προς τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αναμένεται να μην είναι έντονη. Το αντίθετο…
υκουρέντζος, Σαλμάς, Βούλτεψη, οι πρώην «σωματοφύλακες» περιμένουν…
Όμως το βουβό κύμα αντίδρασης στις αποφάσεις Σαμαρά υπάρχει και δεν θα αργήσει να εμφανιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Σοφία Βούλτεψη και Κώστας Κουκοδήμος, φέρονται να πνέουν μένεα κατά του πρωθυπουργού για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και αποφασισμένοι να χτυπήσουν την ηγεσία της ΝΔ, είτε με λόγο, είτε με πράξη, όταν τους δοθεί η ευκαιρία (ειδικά αν ξεπεραστεί ο «βραχνάς» της λίστας για την τοποθέτηση των υποψηφίων στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν που, ίσως, να μην αργήσουν)
 http://www.nez.gr/archives/15447