12 Ιουλ 2013

Αποζημιώνουν «δικά» τους παιδιά με 450.000 ευρώ κ΄ τα προσλαμβάνουν ξανά με «χρυσούς» μισθούς

Η κυβέρνηση «κόβει» μισθούς και συντάξεις αφήνοντας την πλειονότητα των πολιτών με εισοδήματα της τάξης των 500 ευρώ το μήνα. Όμως, στα «δικά» της παιδιά, στα «golden boys» της η δικομματική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δίνει...
παχυλούς μισθούς, σε επίπεδα πάνω και από αυτά που υπήρχαν προ κρίσης, αλλά τα απολύει προσφέροντας αποζημιώσεις έως 450.000 ευρώ για να τα επαναπροσλάβει με αμοιβές πρωθυπουργού!
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του ΧΡΙΚΕ (Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος) Νίκος Νικολόπουλος. Το κεντρικό νόημα της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Νικολόπουλου είναι ότι στελέχη φεύγουν από τον «ΟΠΑΠ με 450.000 ευρώ (αποζημίωση) για να επανέλθουν με μισθό πρωθυπουργού».
Όπως αναφέρει ο βουλευτής στα στοιχεία που παρέδωσε στον εισαγγελέα, «σε μια περίοδο που οι πολίτες βάλλονται από οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων από μειώσεις εισοδημάτων και από πλήθος άλλων ανάλγητων φοροληστρικών μέτρων που έρχονται βροχηδόν ως απόρροια της “επαναδιαπραγματευτικής” πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά, συγκεκριμένες χαριστικές αποφάσεις του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ υπέρ καλοβολεμένων υψηλόμισθων στελεχών, προκαλούν εύλογα την κοινή γνώμη. Αποζημιώσεις μαμούθ σε ημετέρους, ειδικά μισθολόγια, προκλητικές πολιτικές προώθησης των στοιχημάτων, σε ημέτερα μνημονιακά ΜΜΕ».
«Και όλα ταύτα ενώ ο Πρωθυπουργός και οι τρείς αρχηγοί αποφάσισαν να συνεχίσουν να δίνουν στον λαό και στην οικονομία το ίδιο “πικρό φάρμακο” που έγινε φαρμάκι θανατηφόρο», προσθέτει ο βουλευτής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, «στη μαύρη περίοδο της οικονομικής ανέχειας, οι τελευταίες διορισμένες από τα Κυβερνητικά κόμματα διοικήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ, προσπαθούν να μοιράζουν τα λάφυρα στους νικητές για τη σκοπιμότητα και το χρόνο δίνοντας δωράκια στους ημέτερους, με περίεργες αποφάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, πέρυσι η «Διοίκηση Ι. Σπανουδάκη» στην ΟΠΑΠ ΑΕ, έδωσε μπόνους σε πέντε στελέχη, ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και την επομένη ημέρα τους επαναπροσέλαβε με σύμβαση έργου και παχυλούς μισθούς.
Το ίδιο έργο και από τη δικομματική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Αυτό το πετυχημένο ίδιο κόλπο επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες, ο νέος επικεφαλής, ο εκλεκτός της τρικομματικής Κυβέρνησης κ. Κ. Λουρόπουλος. Έδωσε πρώτα τα μπόνους ύψους από 250-430 χιλιάδες ευρώ σε 4 στελέχη της εταιρείας και τώρα, εισάγει προς ψήφιση στο ΔΣ την ανάθεση σύμβασης έργου σε όλους αυτούς και μάλιστα με παχυλούς μισθούς!!!
Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζει ο κ. Νικολόπουλος, η «Διοίκηση Λουρόπουλου» εμπαίζει τους πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ, για μία σειρά καυτών ζητημάτων που ενώ έχει δώσει, κατηγορηματικές υποσχέσεις και ρητές, έχει αναλάβει δεσμεύσεις τώρα ανεξήγητα και προκλητικά δεν τις πραγματοποιεί.
Σημειώνεται ότι, κατά γενική ομολογία, οι βιοπαλαιστές 5.500 πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλη την χώρα, είναι αυτοί που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, 16 ώρες το 24ωρο, συμβάλουν και συγκεντρώνουν τον πλούτο της ΟΠΑΠ ΑΕ, τον οποίο οι Διοικήσεις σπαταλούν.
Για όλους τους αυτούς τους λόγους, μέσω της μηνυτήριας αναφοράς Νικολόπουλου, καλούνται ο κ. Πρωθυπουργός -που με πρότασή του διορίσθηκε ο κ. Λουρόπουλος- και οι αρμόδιοι υπουργοί που με δική τους πρόταση τοποθέτησαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καθώς και ο αρμόδιος υπουργός που εκπροσωπεί στη Γ.Σ. των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ τα συμφέροντα του Δημοσίου να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, στα παρακάτω ερωτήματα:
1) Με ποιο δικαίωμα οι διοικήσεις της ΟΠΑΠ την μια μέρα δίνουν μπόνους σε στελέχη για να αποχωρήσουν προς συνταξιοδότηση και από την επόμενη μέρα τους επαναπροσλαμβάνουν με συμβάσεις έργου;
2. Πότε λήγουν οι συμβάσεις τους και αν προτίθεται και πάλι η Διοίκηση η προκλητικά να τις ανανεώσει;
3. Ποια η αναγκαιότητα της επαναπρόσληψης τους, την στιγμή που η χώρα υποφέρει από ανεργία και ενώ στην ΟΠΑΠ ΑΕ υπάρχουν στελέχη που μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες αυτές τις κενές θέσεις;
4. Γιατί δεν εφαρμόζεται στην ΟΠΑΠ ΑΕ το ενιαίο μισθολόγιο όπως στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ;
 http://www.nez.gr/archives/16640