12 Ιουλ 2013

Απέρριψαν νέο «κούρεμα» χρέους Μέρκελ και Σόιμπλε.

Κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος στο ελληνικό χρέος εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους στα γερμανικά μέσα τόσο η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας...
 Βόλφγκανγκ Σόιμπλε..
Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο της εφημερίδας «Southwest Press» για αυτό το ενδεχόμενο νέου κουρέματος η Καγκελάριος Μέρκελ απάντησε «δεν το βλέπω αυτό» επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει την προηγούμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, «μοναδικό γεγονός» το «κούρεμα»του ελληνικού χρέους προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη για χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα περνάει μόνο μέσα από αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές.
Για να εξηγήσει, μάλιστα, τους λόγους της άρνησής του για ένα νέο «κούρεμα» εξήγησε ότι, σε αυτή την περίπτωση, «κανείς επενδυτής δεν θα ήθελε να αγοράσει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα».
Παρόλα αυτά, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης, υπενθυμίζοντας ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη συμφωνήσει από πέρσι να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέας στήριξης όταν το πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως στο τέλος του 2014».
Πηγή:  paraskhnio.gr