13 Ιουλ 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Όχι στη συρρίκνωση της Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης και στις απολύσεις εκπαιδευτικών»

Με αφορμή τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση τμημάτων και ειδικοτήτων στη δημόσια Τεχνικοοεπαγγελματική Εκπαίδευση, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας ΜΕΡΑς κ. Θύμιος Δρόσος έκανε την ακόλουθη δήλωση:...

«Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, πιστή στα κελεύσματα της Τρόικας και της κυρίας Μέρκελ, προχωρεί με διαδικασίες εξπρές στην καρατόμηση 2500 καθηγητών και στη συρρίκνωση της δημόσιας Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ.
Την ώρα που ο καθ' ύλην αρμόδιος Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης (ΕΟΠΠΕΠ) απονέμει επαγγελματικά δικαιώματα  στους αποφοίτους των Τεχνικοεπαγγελματικών Λυκείων, το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει στην κατάργηση συγκεκριμένων τμημάτων και ειδικοτήτων. Ένα ακόμη δείγμα της έλλειψης σχεδίου και της προχειρότητας που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.
Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής πρακτικής, έχει ήδη αποστείλει, πριν από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στις διευθύνσεις εκπαίδευσης τους καταλόγους με τους προς διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικούς.
Η Νέα ΜΕΡΑ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της  σ΄ αυτές τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές, και επαναλαμβάνει τη διακηρυγμένη, στο πρόσφατο Ιδρυτικό  Συνέδριο  της, θέση για ενδυνάμωση της Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης στη βαθμίδα του Λυκείου.»