18 Ιουλ 2013

Spiegel: Οι μαζικές απολύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα ανακουφίζουν το Βερολίνο

Ανακουφισμένο φαίνεται να είναι το Βερολίνο καθώς «το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τις μαζικές απολύσεις» σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού όπου ...
αναρτώνται και πολλές φωτογραφίες των χθεσινών διαδηλώσεων έξω από την Βουλή γίνεται λόγος για ανακούφιση στο Βερολίνο με την έγκριση από τη Βουλή του αμφιλεγόμενου πακέτου λιτότητας που ανοίγει τον δρόμο για την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων ενώ τονίζει ότι «η χρηματοδοτική συνδρομή για την υπερχρεωμένη χώρα μπορεί να συνεχίσει να ρέει».
Αναφέρεται μάλιστα ότι «η έγκριση της δέσμης νομοθετικών μέτρων με 107 άρθρα ήταν μία από τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στην Αθήνα. Η τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα δώσει συνολικά περίπου 6,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουλίου».
Η σύνταξη  του περιοδικού αναφέρει επίσης ότι «στο Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας φέρνει ανακούφιση. Αν καταψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο, ολόκληρο το πρόγραμμα διάσωσης θα κινδύνευε. Εξάλλου, η Τρόικα είχε ζητήσει επανειλημμένα την μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και ο φόβος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, επέστρεψε σχεδόν ...εκδικητικά».
Τέλος, δηλώνεται ότι «δύσκολα θα βλέπει κανείς μια αθόρυβη Αθήνα πλέον». Χιλιάδες Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν με μια πανεθνική γενική απεργία ενάντια στα σχέδια λιτότητας και αναμένονται νέες διαμαρτυρίες ενόψει της άφιξης Σόιμπλε στην Αθήνα».
http://www.koolnews.gr