19 Αυγ 2013

Μετά τον Χαϊκάλη, αρχίζει να κατηφορίζει τη Λεωφόρο Συγγρού και ο βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ

Καράβι ακυβέρνητο στον ωκεανό, μοιάζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, που αδυνατούν -έναν χρόνο μετά την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο- να βρουν βηματισμό και να μετεξελιχθούν σε ένα σοβαρό και συμπαγή αντιμνημονιακό πόλο....

Τα επεισόδια μεταξύ των βουλευτών του κόμματος του Πάνου Καμμένου τείνουν να εξελιχθούν σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα. Οι ίντριγκες, τα «ξεκατινιάσματα», τα «αδειάσματα» και οι «μπηχτές», αποτελούν επί καθημερινής βάσεως τη βασική ειδησεογραφική επικαιρότητα του κόμματος.
Με δημοσκοπική πίεση, με πολλά ανοιχτά εσωτερικά μέτωπα και με ορισμένους βουλευτές να κοιτούν πλαγίως προς την έξοδο (και προς τη ΝΔ), η κατάσταση στους Ανεξάρτητους Ελληνες, μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαία.
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες, τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παραμένει συμπαγής και πρόκειται στο μέλλον να αυξηθεί. Ισως να εννοούσε τη δεξαμενή των ΑΝΕΛ, που έχει πολλούς δυσαρεστημένους, οι οποίοι δεν θα έλεγαν «όχι» σε ένα προσκλητήριο Σαμαρά.
Οπως έγινε γνωστό, υπήρξε τηλεφώνημα ανάμεσα στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα και στον βουλευτή Αττικής, Παύλο Χαϊκάλη, (ο οποίος είχε κάνει το πέρασμά του και από την ΠΟΛΑΝ) και κλείστηκε ραντεβού. Φαίνεται, δεν θα είναι ο μόνος, καθώς στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει εκφράσει αρκετές φορές τη δυσφορία του, για όσα συμβαίνουν στο κόμμα και αισθάνεται «ξένο σώμα».
Ο Πάνος Καμμένος, επεξεργάζεται σενάρια για να καταφέρει να διατηρήσει τις ισορροπίες. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη μετακίνηση του Βασίλη Καπερνάρου από τη Β΄ Αθήνας στην Α’ Πειραιά, σε μια περιφέρεια που είχε ξανακατέβει με τη ΝΔ και έχει ερείσματα. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρει να αδειάσει μια έδρα, ώστε να μπορέσει εκεί να κατέβει ο Τέρενς Κουίκ. Βέβαια εκεί, θα υπάρξει έντονη αντίδραση από τον γραμματέα της ΚΟ και βουλευτή Α’ Πειραιά, Παναγιώτη Μελά, οποίος δεν βλέπει με καλό μάτι την κάθοδο Καπερνάρου. Επιπλέον, ο κ. Μελάς, σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική και να ανοίξει τον δρόμο για τον γιο του Γιάννη (είναι αντιδήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο Μιχαλολιάκου). Μάλλον αυτό, έχει θορυβήσει τον Πάνο Καμμένο, που βλέπει τον γιο του κ. Μελά να μην σκέφτεται το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ αλλά αυτό της ΝΔ.

Υπέρμαχος του Καραμανλή

Τα κρούσματα «απειθαρχίας», δείχνουν να μην έχουν αρχή και τέλος. Πρόσφατο μάλιστα, είναι το περιστατικό του κ. Χαϊκάλη, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση εθνική σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Προχώρησε, μάλιστα, ακόμα περισσότερο, καλώντας τους «καραμανλικούς» βουλευτές της ΝΔ «να ξυπνήσουν και να πάνε κόντρα στην κυβέρνηση».
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, όπως υποστηρίζει, «από πέρυσι έδειξαν ότι είχαν τη δύναμη και την πρόταση να στηρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». «Εάν κάποιοι, τόνισε, δεν συμφωνήσουν, θα είναι υπόλογοι στην ιστορία. Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί στην εξουσία. Και για να γίνει αυτό, μας χρειάζεται όλους».

Θέλει ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση του κ. Νότη Μαριά, ο απόλυτος εκφραστής και φανατικός υπέρμαχος της συνεργασίας με την Κουμουνδούρου, θέση την οποία προβάλλει σε κάθε ευκαιρία, θολώνοντας ακόμη, πιο πολύ τα νερά και δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερες εσωτερικές αντιδράσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος δείχνει να εκπέμπει και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία μιλώντας στο «Κανάλι Ένα» της Καβάλας, δήλωσε: «Πράγματι υπάρχουν μειονότητες στη Θράκη, δεν είναι μόνο οι Τούρκοι, υπάρχουν κι άλλες μειονότητες. Τα δικαιώματα αυτών των μειονοτήτων, με διεθνείς συνθήκες, έχουν ρυθμιστεί».
Στη δήλωση αυτή, έντονη ήταν η αντίδραση του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με επιστολή του προς ειδησεογραφικό σάιτ, έκανε λόγο για «ατυχείς διατυπώσεις από αστοχία ή άγνοια», που δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος. Συνέχισε λέγοντας, ότι «φυσικά και δεν αναγνωρίζουμε «μειονότητες… Τούρκων» και πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπενθυμίζουν πάντοτε και προς πάσα κατεύθυνση, τα όσα προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, που δεν επιτρέπουν σε κανένα την παραμικρή παρερμηνεία».
Ο κ. Κουίκ βέβαια, ο οποίος πριν περίπου τρεις μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αφήνοντας έντονες αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος, εξαπέλυσε ακόμη μια φαρμακερή επίθεση προς τον πρόεδρό του, αμφισβητώντας την εφαρμοζόμενη επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος, που στηρίζεται, κατά βάση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητώντας «να μην αναστατώνουμε και να προβληματίζουμε συνέχεια τη βάση του κόμματος».
Με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του, τονίζει την ανάγκη «να σοβαρευτούμε», κάτι που, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι όλοι εντός του κόμματος, από τον Πάνο Καμμένο έως τον τελευταίο, «να βγάζουμε τις ανακοινώσεις μας μέσω του γραφείου Τύπου. Πρέπει να μπει ένας έλεγχος στο θέμα της χρήσης του διαδικτύου. Το διαδίκτυο πρέπει να το χρησιμοποιούμε, όχι να μας χρησιμοποιεί» σημειώνει. «Οταν συνάδελφος έχει ένα ζήτημα και καλεί από το twitter τον πρόεδρο να πάρει θέση και ο πρόεδρος του απαντά από το twitter, ε, όχι! Δεν είναι έτσι!» αναφέρει, ενώ επαναλαμβάνει τις ενστάσεις του για τη φημολογούμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιμένουν ορισμένοι εντός του κόμματος, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς:
«Είμαστε το κόμμα, που δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και θέσεις, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξ άλλου, γιατί θα πρέπει να τρέχουμε εμείς πίσω από αυτόν και να θέλουμε έστω και υπό όρους τη συνεργασία του, όταν δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές, με ποιες προϋποθέσεις και τι θα προκύψει μετά τις εκλογές…», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο στόχαστρο η Ραχήλ Μακρή
Μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα Καμμένου, προκαλεί και ο εσωκομματικός πόλεμος που δέχεται η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, με αποτέλεσμα η ίδια να δηλώνει αποφασισμένη να εγκαταλείψει την πολιτική.
«Κερασάκι στην τούρτα», ήταν το σχόλιο από τον βουλευτή Αχαΐας Γιώργο Νταβρή, ο οποίος την επέκρινε για τις δυνατότητές της και τις ενδυματολογικές επιλογές της. «Δεν πρόκειται να θέσω ξανά υποψηφιότητα. Αρνούμαι να επιβιώσω σε αυτόν τον βρώμικο πολιτικό κόσμο. Είναι όλοι τους βρώμικοι…», είπε η βουλευτής Κοζάνης.
Βέβαια, θα περίμενε κανείς αντίδραση από τον κ. Καμμένο, προκειμένου να μπει μια τάξη και να εξαλείφουν όλες αυτές οι παραφωνίες, που πλήττουν την εικόνα του κόμματος. Παρόλα αυτά, η μοναδική προεδρική αντίδραση, που υπήρξε, ήταν όταν ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε διαδικτυακό συνομιλητή του, μέσω twitter, ο οποίος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις τον είχε ρωτήσει «γιατί δεν μαζεύει κάποιους και γιατί δεν κάνει εκκαθάριση στο κόμμα του», ξεκαθάρισε: «Εκκαθάριση γίνεται στις εκλογές. Ηρωα δεν θα κάνω κανέναν. Στα σπίτια τους, τούς στέλνετε εσείς»
 http://www.paraskhnio.gr