30 Αυγ 2013

Η Νέα ΜΕΡΑ για το Νέο Λύκειο: 'Έλλειψη υπευθυνότητας δείχνει η κατάθεση του νομοσχεδίου για το «Νέο Λύκειο»

Με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου για το «Νέο Λύκειο», από το Υπουργείο Παιδείας, από τον Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:..


«Καιρός παντί πράγματι». Το Υπουργείο επέλεξε τον πλέον απρόσφορο και μη ενδεδειγμένο «καιρό», δηλαδή την έναρξη του νέου σχολικού έτους για να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, πυροδοτώντας, έτσι, την ήδη τεταμένη κατάσταση στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Απαιτείται επιτέλους λογική σκέψη, σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία, αρχές που δεν υπηρετούνται ούτε από την πρόβλεψη για την ίδρυση ενός ακόμα Οργανισμού στο Υπουργείο Παιδείας που θα διαιωνίσει το αμαρτωλό καθεστώς των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από τις αίθουσες διδασκαλίας στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Παρά τις αποσπασματικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο Τομέας Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας ΜΕΡΑς δεν θα διολισθήσει στην εύκολη κριτική.

Θα επιμείνουμε όμως στην ανάγκη διδασκαλίας τόσο των Μαθηματικών, όσο και των Αρχαίων Ελληνικών στο κοινό πρόγραμμα της τρίτης Λυκείου, στην ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στην πρόβλεψη «οριζόντιας κινητικότητας» των μαθητών, ως μείζονες προτεραιότητες.»