4 Αυγ 2013

Ορκίσθηκε ο νέος πρόεδρος του Ιράν ενώπιον του Κοινοβουλίου

Ορκίσθηκε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου, για την προστασία της θρησκείας και την προάσπιση του Συντάγματος, ο νέος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, παρουσία εκπροσώπων από 15 χώρες,  ανάμεσα στους...
οποίους και εκπρόσωπος της Βορείου Κορέας.
Όπως δήλωσε ο Ροχανί,  οι υπουργοί του, τους οποίους θα εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα   το Κοινοβούλιο, προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα.
Ο  Ροχανί, ο οποίος θεωρείται μετριοπαθής,  τοποθέτησε υπουργό Εξωτερικών τον Τζαβάντ Ζαρίφ, πρώην εκπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη και υπουργό Πετρελαίου τον Μπιγιάν Ζανγκανέχ, ο οποίο κατείχε το ίδιο αξίωμα το διάστημα 1997-2005.
Ο νέος πρόεδρος του Ιράν αναφέρθηκε σε κυβέρνηση «σοφίας και ελπίδας», με    μετριοπάθεια βασισμένη στην ανοχή, ενώ υποσχέθηκε να προωθήσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών και να μειώσει την παρέμβαση του κράτους στη ζωή των πολιτών.
Για τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν, απευθυνόμενος προς τη διεθνή κοινότητα δήλωσε ότι  «αν θέλετε επαρκή απάντηση, δεν πρέπει να μιλάτε την γλώσσα των κυρώσεων αλλά τη γλώσσα του σεβασμού».
σταρ