9 Σεπ 2013

Γιατροί με καταθέσεις 70 εκατομμυρίων - Λαβράκια από το άνοιγμα λογαριασμών φοροφυγάδων

Νοσοκομειακοί γιατροί με μισθό 5.000 και καταθέσεις εκατομμυρίων
- Όργιο φοροδιαφυγής από γνωστούς μεγαλογιατρούς της Αθήνας
- Ανοίγουν λογαριασμοί και θυρίδες τραπεζών..

Ειδική ομάδα κατά της φοροδιαφυγής έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Οι έλεγχοι έχουν βγάλει πραγματικά λαβράκια.

Οι ελεγκτές ξεκίνησαν από τους συνήθεις ... ύποπτους, όπως γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στους γιατρούς τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Αποδείχθηκαν περιπτώσεις “τρανταχτής” φοροδιαφυγής αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” πηγές της εφορίας λένε 'οτι “υπάρχουν γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία που ενώ έχουν 5.000 ευρώ μισθό διαθέτουν καταθέσεις μέχρι και 70 εκατ. ευρώ!” Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο στόχαστρο της Εφορίας βρίσκονται γιατροί φοροφυγάδες που εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως στο Ωνάσειο.

Πλέον το υπουργείο οικονομικών έχει στρέψει την προσοχή του στην είσπραξη των εσόδων από τη φοροδιαφυγή, καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο υπουργός έχουν μπει φυλακή 600 άτομα, ωστόσο δεν έχουν εισπραχθεί παρά ελάχιστα ποσά.

Για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής έχει δημιουργηθεί μια ομάδα άμισθων συμβούλων-εμπειρογνωμόνων που εισηγούνται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών τρόπους είσπραξης των οφειλών των φοροφυγάδων. Παράλληλα, η ομάδα αυτή επεξεργάζεται σχέδιο για τον επαναπατρισμό των καταθέσεων που βρίσκονται στις ξένες τράπεζες, οι οποίες για να επανέλθουν χρειάζεται μια μορφή κινήτρων.
 http://www.newsit.gr