16 Σεπ 2013

Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου (All the President's Men).



Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεχώρισε γρήγορα η Βουλευτής Κοζάνης κ.Ραχήλ Μακρή. Μαχητική και Εργατική έδωσε πολύ γρήγορα δείγματα της δουλειά της και της δυναμικής της παρουσίας.
Είναι απόλυτα λογικό να δημιουργούνται προσωπικές αντιθέσεις σε...
μία ομάδα ανθρώπων, συμφέροντα και διαφορετικές θέσεις είναι οι συνηθέστερες αιτίες αυτών των αντιθέσεων.
Έτσι λοιπόν και στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μία σημαντική ομάδα βουλευτών δεν είδε με καλό μάτι την υπέρ-δραστηριότητα της κ.Ραχήλ Μακρή. Βλέπετε μοιράζουν μεταξύ τους υπουργεία εν όψει της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Α.Τσίπρα και η κ.Ραχήλ Μακρή με την εργατικότητα της είχε ξεχωρίσει.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι και η κ.Ραχήλ Μακρή δεν έκανε απολύτως τίποτε για να κατευνάσει τα πράγματα. Αντίθετα με εριστικό τρόπο έριχνε λάδι στην φωτιά. Είπαμε τα υπουργεία περιμένουν. Βέβαια παρεμβάλλονται οι επόμενες εκλογές και η κρίση του Ελληνικού Λαού που θα επικυρώσει η θα ακυρώσει αυτή την ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Έτσι άρχισαν τα κτυπήματα κάτω από την μέση με αποκορύφωμα τα ξεκατινιάσματα που όλοι απολαύσαμε το καλοκαίρι που πέρασε. Πρωταγωνιστής ο βουλευτής Αχαΐας κ.Γ.Νταβρής.
Έχουμε λοιπόν το εξής οξύμωρο έως και κωμικό. Δύο κατ’ εξοχή άνθρωποι του Προέδρου οι βουλευτές κ.Ραχήλ Μακρή και  κ.Γ.Νταβρής να τσακώνονται δημοσίως και να ετοιμάζονται να λύσουν τις διάφορες τους στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.
Φαντασθείτε μία συνεδρίαση της Βουλής στην οποία η κ.Ραχήλ Μακρή να κατακεραυνώνει τον κ.Γ.Νταβρή και να ζητά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να δικαστεί βάσει της ποινικής μήνυσης που έχει καταθέσει ως γνωστό η κ.Ραχήλ Μακρή εναντίον του. Τον δε κ.Γ.Νταβρή να αντικρούει τις κατηγορίες της κ.Ραχήλ Μακρή και να υπεραμύνεται της αθωότητας του. Ο Πρόεδρος τι θα κάνει και τι θα ψηφίσει σε αυτή την αποφράδα συνεδρίαση που για μία ακόμα φορά θα διασπαστεί η κοινοβουλευτική του ομάδα. Ουδείς γνωρίζει αλλά όλοι είναι σίγουροι τι θα γίνει εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Θα γελάει ο κάθε πικραμένος και βασανισμένος
Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι εκτός από συμπαθέστατος άνθρωπος και καλός κοινοβουλευτικός ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κωμικούς. Σίγουρα όμως τέτοια παράσταση δεν μπορεί να βγάλει.