11 Σεπ 2013

Ασθενής πέθανε γιατί δεν έβρισκε χειρουργείο – Δεν τον δέχθηκαν στο Ρίο επειδή δεν εφημέρευαν

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Μανωλάδας στην Ηλεία, από τον θάνατο ενός 72χρονου άνδρα ο οποίος έχασε την ζωή του επειδή αρνήθηκε να τον ...
χειρουργήσει το νοσοκομείο του Ρίου!
Όπως δημοσιεύει το ilialive.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο 72χρονος περίμενε να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο το οποίο είχε αγγειοχειρουργικό τμήμα για άμεση χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα το ρεπορτάζ, οι συγγενείς του θύματος υποστηρίζουν πως η εγχείρηση δεν έγινε ποτέ καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε μετά τις τρεις το μεσημέρι.
Ο ασθενής έφτασε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας στις 10:30 το πρωί με τους ιατρούς να κάνουν διάγνωση πως υπέστη ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση προκειμένου να μεταφερθεί στο Ρίο και να υποβληθεί σε επέμβαση γιατί κινδύνευε η ζωή του. Κοντινότερη λύση ήταν το Νοσοκομείο του Ρίου, και αμέσως ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου ο ασθενής να μεταφερθεί εκεί. Ωστόσο οι συγγενείς του 72χρονου βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άρνηση του Ρίου καθώς όπως υποστηρίχθηκε το νοσοκομείο δεν εφημέρευε από τις τρεις το μεσημέρι και ύστερα.
Επόμενη λύση ήταν το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ είχαν ενημερωθεί άμεσα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ για το περιστατικό, χωρίς να δοθεί απάντηση ποτέ. Τελικά ο ασθενής πέθανε λίγο πριν την μία το μεσημέρι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με τους γιατρούς και τη διοίκηση να προσπαθούν να δώσουν αυτοί λύση στο θέμα.
Σύμφωνα πάντα με το ililive.gr, συγγενείς του θύματος μετέβησαν στην Πάτρα προκειμένου να εντοπίσουν τους «υπευθύνους» με αποτέλεσμα να σημειωθεί έντονο επεισόδιο με τους γιατρούς.
Φωτογραφία: Eurokinissi
http://www.koolnews.gr