30 Σεπ 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ-ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΣTΡΑΤΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ


ΠΑΝΤΑΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΔΟΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ


ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΣ ΤΟΥ ΣΕΕ




Αξιότιμε κύριε πρόεδρε. Αγαπητά μέλη του ΑΠΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:..


1.       Η συνεχιζόμενη αδυναμία παραγωγής έργου του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ενώ η γενική πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας έχει ξεπεράσει προ πολλού το έσχατο σημείο, απαξιώνει κατά τη γνώμη μας καθημερινά το ΣΕΕ, με αποτέλεσμα την διαφαινόμενη οριστική του περιθωριοποίηση.


2.       Οι συνεχιζόμενες και εμφανώς καθοδηγούμενες διαμάχες εντός του σώματος του ΑΠΣ αφαιρούν τη δυνατότητα ύπαρξης πνεύματος συνεργασίας και συνεννόησης απόλυτα αναγκαίου για την πρόοδο του κόμματος.


3.       Η προσπάθεια τοποθέτησης του κόμματος σε ακραίες πολιτικά θέσεις που παρατηρείται τελευταία, διαλύει την αποδοχή του ΣΕΕ σαν νέο υπερκομματικό πολιτικό σχηματισμό.


4.       Συνεχίζεται η  παντελής απουσία παραγωγής γόνιμου αντιπολιτευτικού λόγου και έργου, στοιχείων απαραίτητων για την καταπολέμηση των κυβερνητικών ψευδοδιλλημάτων και αντισυνταγματικών πρακτικών που οδήγησαν την χώρα στην κατάσταση προτεκτοράτου και απαξίωσαν πλήρως τον  Έλληνα και την Ελληνίδα καθιστώντας τους ενόχους μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος.  Το πλέον δυσάρεστο δε είναι ότι και τις γνώσεις και τις επαφές διαθέτουμε, τις οποίες δεν κατέστη δυνατόν να ενεργοποιήσουμε κάτω από τις παρούσες συνθήκες λειτουργίας του ΑΠΣ.


Για τους παραπάνω αλλά και άλλους λόγους, δηλώνουμε ότι η παρουσία μας στο σημερινό ΑΠΣ του ΣΕΕ δεν έχει κανένα νόημα αφού είναι ορατή η προσπάθεια αδρανοποίησης του κόμματος και παραιτούμεθα από αυτό παραμένοντας απλά μέλη.


Τους λεπτομερείς λόγους οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή μας παραίτηση, επιφυλασσόμαστε να τους εκθέσουμε στα μέλη και τους φίλους μας οι οποίοι μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του κόμματος.
Και τούτο όχι για να δημιουργήσουμε προβλήματα και ανωμαλίες, αλλά επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε κόμματα σαν το ΣΕΕ η αλήθεια μόνο προσφέρει όσο σκληρή και να είναι.


Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης μας για την πορεία του ΣΕΕ αλλά επιθυμούμε να τονίσουμε ότι στην όποια μικρή ή μεγάλη προσπάθεια μας η οποία έχει πραγματοποιηθεί πέραν των άλλων και με δεκάδες προτάσεις μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων δεν βρήκαμε αρωγούς παρά μόνο αρνητές.


Προτείνουμε, όπως είχε ζητηθεί εντός του ΑΠΣ  από τον Βασίλη Πανταζή, κοινή συνεδρίαση ΑΠΣ και ιδρυτών, στους οποίους και κοινοποιείται η παρούσα,  οι οποίοι, έχοντας την ιστορική ευθύνη δημιουργίας του κόμματος είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεισφέρουν θετικά στην προσπάθεια αναστροφής της καθοδικής πορείας του ΣΕΕ.


Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας και όταν το ΑΠΣ αποκτήσει εκ νέου ομοιογένεια και ενστερνισθεί την αποστολή του, με χαρά θα βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί από θέσεις εργάτη και όχι απαραίτητα ηγετικές.


Αθήνα 27 Σεπτεμβρίου 2013


ΠΑΝΤΑΖΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                              ΘΕΩΔΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ