10 Σεπ 2013

Η πολιτική αποπλάνηση του Αντρίκου από την ώριμη κυρία στις αίθουσες του Πεντελικόν

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου του Σωτηρίου έτους 2013: Μια επώνυμη κυρία κάποιων Μαΐων, κάπως εύσωμη, πλην όμως διαχρονικά γοητευτική, κάθεται μόνη στο café της πισίνας του (διαχρονικά) πολυτελούς ξενοδοχείου των βορείων προαστίων «Πεντελικόν»...

Κοιτάζει τον ορίζοντα, που «μυρίζει» σούρουπο, κι αμέσως μετά ρίχνει το βλέμμα της στο (μάλλον ακριβό) ρολόι της. Διαπιστώνει ότι οι δείκτες του λίγο απέχουν για να δείξουν πεντακάθαρα 7.30 το απόγευμα.
Ρίχνει κλεφτές ματιές, δεξιά κι αριστερά, και δείχνει ανήσυχη, καθότι είναι πρόσωπο γνωστό στις μάζες, για τις οποίες υποτίθεται ότι πάλευε (όταν λεφτά… υπήρχαν, όπως μας διαβεβαίωνε) και το ίδιο κάνει και τώρα που, αποδεδειγμένα, «δεν υπάρχει μία».
Είναι σαφές ότι κάποιον περιμένει κι εκείνος ως γνήσιος gentleman, το μόνο ίσως που τον συνοδεύει από την παράδοση πατρός και πάππου, εμφανίζεται ακριβώς στην ώρα του.
Χαμογελά ο ένας στον άλλον, φιλιούνται σταυρωτά και αποσύρονται στις αίθουσες του ξενοδοχείου που λίγο έλειψε να μείνει στην ιστορία ως χώρος διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, εκεί στα τέλη του φθινοπώρου του ’90.
Για να συζητήσουν και τίποτ’ άλλο, μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Άλλωστε, κι οι δύο είναι νυμφευμένοι, επώνυμοι και πέραν της (όποιας) κοινής πολιτικής τους πορείας, τους ενώνει και η ακαδημαϊκή καριέρα.
Εκείνη, ακούει στο όνομα Λουκία- Ταρσή Κατσέλη, του Πέλου και της Αλέκας, το γένος Μαζαράκη και είναι σύζυγος του αειθαλούς (τέως) πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη κι εκείνος Ανδρέας (Αντρίκος) Παπανδρέου- ναι, κράτησε το επώνυμο του πατρός του- του Ανδρέα και της Μαργαρίτας, το γένος Τσαντ. Από ετών δε, βρίσκεται εις γάμου κοινωνία με μία ωραία κοπέλα, που μου διαφεύγει μεν το όνομά της αλλά τη συμπονώ, όπως και τις άλλες δύο (εν ενεργεία) συνυφάδες της, μόνο και μόνο επειδή δυστύχησαν να έχουν πεθερά τη Μάργκαρετ
Τυπικώς πολιτικά άστεγοι πλέον κι οι δύο, ψάχνουν «χέρι να πιαστούν, να κρατηθούν». Η  μεν Λούκα (κάτοχος από τετραετίας ειδικού λογοτεχνικού- εγχώριου βραβείου με το έργο της «Λεφτά Υπάρχουν») πασχίζει να εγγράψει στο ενεργητικό της μια θητεία ως βουλευτής ή υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (δι’ αυτό «τραπέζωσε» λίαν προσφάτως τον πρόεδρο Αλέξη στην οικογενειακή εστία της Τσακάλοφ)  και μετά να αράξουν με τον «Μάκη» στην Κεφαλονιά (του) ή στη Τζιά (τους), ο δε Αντρίκος κάνει «δουλειές του ποδαριού» στο πλευρό του εργαζόμενου σκληρά  στην  αλλοδαπή, πρεσβυτέρου του αδελφού Γεωργίου, πρώην πρωθυπουργού και νυν διεθνούς Konferansier.
Η «ποδιά» του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μεγάλη και πολλοί ατυχήσαντες (της πολιτικής) επιδιώκουν να τεθούν υπό τη σκέπη της. Κι η Λούκα, πρόεδρος-σφραγιδοφύλαξ της αειμνήστου «Κοινωνικής Συμφωνίας» έπιασε «πόρτα για τον χειμώνα» κι απ’ ότι φαίνεται εκτελεί και ειδικές αποστολές για λογαριασμό του κ. Τσίπρα, με τον ΓΑΠ τι θα κάνουμε;
lykavitos.gr