22 Σεπ 2013

ΧΥΤΑ Γραμματικού: Η Νέα ΜΕΡΑ συμμετέχει στην προσπάθεια των κατοίκων να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση


Τον χώρο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, Ευρωπαίοι Ευρωβουλευτές  της Επιτροπής Περιβάλλοντος,  για να διερευνήσουν τις καταγγελίες δυόμισι χιλιάδων κατοίκων για κραυγαλέες παραβιάσεις στο έργο του ΧΥΤΑ...


Παρών ως  εκπρόσωπος της Νέα ΜΕΡΑς,  και ο Γραμματέας σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, κ. Γρηγόρης Δεσύπρης.  καθώς και  το Τοπικό Συμβούλιο και πλήθος κόσμου, που εξέφρασε τις αιτιολογημένες ενστάσεις του για το έργο.

Ο κ. Δεσύπρης, συζήτησε με τον κ. Βασίλη Δελλαγραμάτικα, καθώς και με άλλα μέλη της Επιτροπής, που του εξέθεσαν τις απόψεις τους, για λύση μέσω της διαφορετικής διαχείρισης με περιορισμό της παραγωγής απορριμμάτων , της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης με διαλογή στη πηγή και με τοπική (κερδοφόρα γα το Δήμο) διάθεση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Όπως ανέφεραν, η μέχρι σήμερα μεθόδευση της διαχείρισης των απορριμμάτων από μεγάλες επιχειρήσεις, έχει αποτελέσματα που επιβαρύνουν τον πολίτη,  με πανάκριβες εγκαταστάσεις διαχείρισης  και πανάκριβες μεθόδους στη συνέχεια, που θα αποφέρουν κέρδη σε συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα.

Δείτε εδώ το ΔΤ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ