11 Σεπ 2013

Απολύει ο Βενιζέλος! Το ΠΑΣΟΚ απολύει τους εργαζόμενους στις Ν.Ε. !!!

Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνοντας την κοινωνική του «ευαισθησία» αποφάσισε να απολύσει τους υπαλλήλους του και χωρίς αποζημίωση αν χρειαστεί.
Συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, παρουσία του ...

Γραμματέα της Κ.Ε. Νίκου Ανδρουλάκη, ενημέρωσε τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της χώρας, στο περιθώριο του«συμποσίου» για την
3ητου Σεπτέμβρη, για την τραγική και μη αναστρέψιμη οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό βέβαια είναι γνωστό σε όλους.
Το νέο ήταν ότι τους κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δυνατόν καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους στις Νομαρχιακές Επιτροπές. Οφείλονται δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο και είναι αδύνατο να πληρωθούν, παρά μόνο τα ένσημα για το ΙΚΑ τους, και αυτό γιατί υπάρχει εντολή δέσμευσης των όποιων καταθέσεων του ΠΑΣΟΚ υπέρ των οφειλών στο ΙΚΑ.
Ο Σαλαγιάννης κατέστησε σαφές στους Γραμματείς ότι αν θέλουν να κρατήσουν τους εργαζόμενους μπορούν να το κάνουν με δική τους ευθύνη και πληρωμή από τα τοπικά έσοδα της Ν.Ε.
Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι τους κάλεσε να βρουν τρόπους «να τους στείλουν»,όπως είπε επί λέξει. Επειδή δε, όπως εξήγησε, υπάρχει αδυναμία πληρωμής αποζημιώσεων, τους παρουσίασε μερικές δυνατότητες που έχουν να χειριστούν το θέμα.
«Η πιο εύκολη μέθοδος να τους στείλετε,χωρίς κανένα νομικό κώλυμα, είναι αν λείψουν από τη δουλειά τους 5 μέρες. Η άλλη λύση είναι να τους πείσετε για απόλυση κοινή συναινέσει και να πάνε στο ταμείο ανεργίας. Πρέπει όμως να προσυπογράψουν δήλωση ότι δεν θέλουν αποζημίωση απόλυσης και δεν απαιτούν τα δεδουλευμένα» τόνισε ο Νίκος Σαλαγιάννης.
Μετά το κόμμα της εργατικής τάξης, που απολύει εργαζομένους ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την ανεργία, να και το έτερο«σοσιαλιστικό» κόμμα που όχι μόνο απολύει, αλλά μεθοδεύει και επαίσχυντες πρακτικές εναντίον των εργαζομένων του.
Οι εργαζόμενοι βέβαια, που έμαθαν τα νέα,ετοιμάζονται για προσφυγές στη δικαιοσύνη και «γαία πυρί μιχθήτω»

Αναγνώστης
http://olympia.gr