23 Σεπ 2013

Νέα ΜΕΡΑ: "Να σταματήσει το ψαλίδισμα του ανθρώπινου δυναμικού και των πόρων των ΑΕΙ"

Σχετικά με το καθεστώς "διαθεσιμότητας" το οποίο η συγκυβέρνηση εφαρμόζει για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Μορφωτικών Υποθέσεων του Κόμματος "Νέα ΜΕΡΑ", καθηγητής Κωστής Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση:..


"Η διαθεσιμότητα σημαντικού τμήματος των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια, και μάλιστα εκείνα τα οποία κατακτούν πολύ ικανοποιητικές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις, θα χάσουν μέρος του διοικητικού τους προσωπικού, βάσει μιας οριζόντιας διαδικασίας, ενώ η αναλογία του προσωπικού αυτού τόσο προς τους διδάσκοντες, όσο και προς τους ενεργούς φοιτητές, είναι χαμηλή, σε σχέση με όσα ισχύουν διεθνώς. Χωρίς αμφιβολία, αυτό θα οδηγήσει σε αδυναμία εκπλήρωσης μεγάλου μέρους του εκπαιδευτικού και ερευνητικού τους έργου, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων με άμεσο κοινωνικό αντίκρισμα. Το αποτέλεσμα θα είναι η πτώση του μορφωτικού επιπέδου της νεολαίας και η τεχνολογική υπανάπτυξη της χώρας.

Η«Νέα ΜΕΡΑ» πιστεύει ότι ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη είναι πρωταρχικός. Πρέπει επομένως να σταματήσει το ψαλίδισμα των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού των ΑΕΙ και,αντιθέτως, να στηριχθούν αυτά με κάθε μέσο, αν θέλουμε επιτέλους να ξεφύγουμε από την δίνη της πολυεπίπεδης κρίσης που μαστίζει την κοινωνία μας".