20 Σεπ 2013

Αποστάσεις στελεχών της Ν.Δ. από τη θεωρία των δύο άκρων

Διακριτικές αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων και τις σχετικές δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας και σύμβουλου του Πρωθυπουργού Χρυσ. Λαζαρίδη κρατούν μία σειρά στελεχών της Ν.Δ..

Τη σκυτάλη από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευ. Αντώναρο ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ανιστόρητο» και «πολιτικά ανόητο» όποιον ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό κόμμα, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να χαρακτηρίζεται άκρο.
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά την περίοδο 2004 - 2006 και δήμαρχος Αθηναίων από το 2007 έως το 2010 Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλος επέκριναν τη θέση του κ. Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κινείται εκτός συνταγματικού τόξου», ενώ ζήτησαν να υπάρχει «σεβασμός στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 
Από την πλευρά του, το Μαξίμου παραπέμπει στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, οι οποίες τα λένε όλα. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά ωστόσο σημειώνουν ότι τα δύο άκρα του πολιτικού μας συστήματος υπάρχουν και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, όπως και το γεγονός, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι στο παρελθόν έχουν προβεί σε έκνομες ενέργειες που ταλαιπώρησαν και δυσφήμησαν τη χώρα και στο εξωτερικό.
Η κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν, εστιάζεται στο ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει διστάσει να καταδικάσει ακραίες ενέργειες ομάδων που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, στον αναρχικό χώρο ακόμη και στο χώρο της τρομοκρατίας. Μερικές μάλιστα φορές, λένε, έχει σπεύσει να προσφέρει ακόμη και κάλυψη σε αυτές τις ομάδες.
newsroom naftemporiki.gr