16 Σεπ 2013

Σκέψεις για διαγραφή Σιούφα από τη ΝΔ

“Το ποτήρι για τον Σιούφα ξεχείλισε. Εφόσον δεν παραιτείται μόνος του, από μέλος της ΝΔ, ίσως πρέπει να το κάνει ο Σαμαράς”, φέρεται να ειπώθηκε σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή το πρωί, μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού, όταν ..
η συζήτηση έφθασε στην “εισπρακτική εταιρία” που έχουν φτιάξει τα παιδιά του τέως υπουργού της ΝΔ.
 “Δηλαδή τι παραπάνω έκανε ο Βουλγαράκης;”, πρόσθεσε στην ίδια σύσκεψη στενός και διαχρονικός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, θυμίζοντας το περίφημο “ηθικό και νόμιμο” που είχε εκστομίσει ο Βουλγαράκης για να δικαιολογήσει την συμμετοχή του σε… υπεράκτιες εταιρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν κρύβει τη δυσφορία του για την υπόθεση και εξετάζει όλες τις εισηγήσεις που έχει δεχτεί από τους συνεργάτες του, ακόμη και την διαγραφή του Σιούφα από τη ΝΔ. Μάλιστα δεν αποκλείεται σε πρώτη φάση να υπάρξει, μέσω διαρροής από το Μαξίμου, αποδοκιμασία του Δ. Σιούφα, ενώ θα “στηλιτεύεται″, όπως μάθαμε, και η εκκωφαντική σιωπή του τέως υπουργού, για τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.
“Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι την ώρα που χιλιάδες πολίτες, λόγω κρίσης, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, τα παιδιά του Σιούφα να ασχολούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών;”, έλεγε στο kentrinews.gr, κορυφαία κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι γιοι του Σιούφα, “παλεύουν” νυχθημερόν για να βγάλουν τον… επιούσιον, από την διεκπεραίωση εκατοντάδων χιλιάδων φακέλων με κόκκινα δάνεια που τους παραδίδουν καθημερινά οι ν νομικές υπηρεσίες όλων των τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επιχείρησή τους στεγάζεται σε κτήριο 8.000 τ.μ. και απασχολεί 500 εργαζόμενους, ενώ μέσα σε λίγα χρόνια έχουν σαρώσει σχεδόν το 90% της αγοράς κόκκινων δανείων, πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Να σημειωθεί πως για τη ΝΔ και το Μαξίμου ο Δ. Σιούφας, στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, θεωρείται “ξένο σώμα” από το 2009, όταν τότε στήριξε, όπως λέγεται, την Ντόρα Μπακογιάννη για αρχηγό της ΝΔ. Το “όραμα” Τέλος, όπως αναφέρεται στο site της επιχείρησης των υιών Σιούφα, “η εταιρεία συνεργάζεται, με ένα ευρύ δίκτυο δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο νομικών υπηρεσιών”. Διαβάστε ποια είναι το “όραμα” των παιδιών του τέως υπουργού, όπως αυτό είναι αποτυπωμένο στο site της εταιρίας.
“Η Δικηγορική Εταιρεία «ΣΙΟΥΦΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» είναι μία κορυφαία ελληνική δικηγορική εταιρεία, η οποία παρέχει εξαιρετικές και αξιόπιστες νομικές υπηρεσίες σε ευρύ φάσμα τομέων. Από το 1999, η δικηγορική εταιρεία «ΣΙΟΥΦΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» έχει δεσμευθεί να παράσχει στους πελάτες της νομικές υπηρεσίες της υψηλότερης ποιότητας, με μία προσωπική, εξατομικευμένη προσέγγιση. Η εταιρεία είναι εγκατεστημένη στον Ταύρο Αττικής και αποτελείται από περίπου 110 δικηγόρους. Εξάλλου, η εταιρεία συνεργάζεται, με ένα ευρύ δίκτυο δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο νομικών υπηρεσιών. Ο στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας, παρέχοντας την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, καθώς πασχίζουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στους πελάτες μας σε όρους αντιστοιχίας αμοιβής και παρεχόμενης υπηρεσίας.
Η συνεργασία των δικηγόρων και του λοιπού προσωπικού μας, εν συνδυασμώ με το εξαίρετο ακαδημαϊκό επίπεδο και την εργασιακή εμπειρία τους δρουν προς όφελος των πελατών μας. Αποστολή μας είναι να παράσχουμε επαγγελματικές και αξιόπιστες νομικές υπηρεσίες, οι οποίες να συνδράμουν τους πελάτες μας στο να λειτουργούν με τον πιο επιθυμητό τρόπο, μέσα σε πλαίσια εμπιστευτικότητας και επαγγελματισμού.
Η φιλοδοξία μας είναι να αποτελούμε μία εκ των καλυτέρων ελληνικών δικηγορικών εταιρειών, έχοντας κυρίαρχο ρόλο στην αγορά ως ένας οργανισμός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών”.
 - See more at: http://www.kentrinews.gr/?p=7571#sthash.WrQ8cxew.dpuf