16 Σεπ 2013

Στην Ελλάδα o Μεξικανός «βασιλιάς του ασημιού» – Και δεν τον πήρε ακόμη χαμπάρι ο… Μηταράκης;

Η είσοδος στο λιμάνι της Καλαμάτας τού 92 μέτρων υπερπολυτελούς σκάφους «Mayan Queen IV», το οποίο ανήκει στον μεγιστάνα Αλμπέρτο Μπαϊλέρες, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων εκείνων που έτυχε να βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο της πόλης....

Ο Μεξικανός «Κροίσος», ιδιοκτήτης των μεγαλύτερων ορυχείων ασημιού στον πλανήτη, κάνει διακοπές στη χώρα μας με το εκπληκτικό σκάφος του και, όπως είναι φυσικό, δεν περνά απαρατήρητος…
Με περιουσία 18,2 δισ. δολαρίων είναι, σύμφωνα με το Forbes, ο 32ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για το 2013, ο δεύτερος πιο πλούσιος Μεξικανός -μετά τον Κάρλος Σλιμ, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος στον κόσμο- και ο ένατος σε όλη τη Λατινική Αμερική.
Συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και φίλους του, η παρουσία του έγινε για πρώτη φορά αισθητή στην Πάτμο στα τέλη Αυγούστου, όπου γιόρτασε αρόδο τα γενέθλιά του. Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε στο Ναύπλιο, ενώ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο δισεκατομμυριούχος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις όμορφες παραλίες αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής. Την περασμένη Τετάρτη η θαλαμηγός του αναχώρησε με προορισμό την Πύλο, ενώ επόμενος σταθμός του θεωρείται τα Επτάνησα.
Το «Mayan Queen IV», με το οποίο ο Αλμπέρτο Μπαϊλέρες ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά, θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς και πρωτοποριακές σχεδιαστικά θαλαμηγούς που έχουν χτιστεί.
Ο Αλμπέρτο Μπαϊλέρες (γεννήθηκε το 1936) με σπουδές στα Οικονομικά στις ΗΠΑ και στο Μεξικό είναι σήμερα ιδιοκτήτης του γκρουπ Bal, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες με σημαντικότερη την Industrias Penoles, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ασημιού στον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία ορυχείων στο Μεξικό, η οποία εκτός από ασήμι παράγει ακόμα χρυσό, μόλυβδο, ψευδάργυρο κ.ά. Επίσης το γκρουπ Bal περιλαμβάνει τα πολυκαταστήματα El Palacio de Hierro στο Μεξικό, την υπ’ αριθμόν ένα ασφαλιστική εταιρεία της χώρας Grupo Nacional Provincial, επενδύσεις σε τράπεζες, γεωργικές επιχειρήσεις κ.ά.
Ο Μεξικανός επιχειρηματίας είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα του, γιατί δραστηριοποιείται και στον τομέα των ταυρομαχιών αλλά και γιατί είναι ιδιοκτήτης του ITAM (Αυτόνομο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μεξικού), ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και think tank της πατρίδας του. Τέλος, ο πατέρας του, Ραούλ Μπαϊλέρες, υπήρξε ο μεγαλύτερος μέτοχος της πανίσχυρης ζυθοποιίας Cerveceria Moctezuma, η οποία μεταξύ άλλων παράγει και την μπίρα Sol – η εταιρεία τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον θυγατρική της Heineken International. Ο Μπαϊλέρες είναι πατέρας επτά παιδιών, έξι γιων και μιας κόρης, η οποία είναι και η μεγάλη του αδυναμία και έχει αναπτύξει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στο Μεξικό.
 http://www.lykavitos.gr/archives/50446