17 Σεπ 2013

Παραίτηση από τους ΑΝΕΛ στην Μεσσηνία

Ενας -ενας φευγει σε λιγο ο τελευταιος να κλεισει την πορτα...

Ο ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ

Παραίτηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είχαμε στο νομό Μεσσηνίας, καθώς ο ...
πολιτευτής Μεσσηνίας Παναγιώτης Γεωργόπουλος, έστειλε επιστολή στην ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για την λήψη αποφάσεων:
Aναλυτικά:
Αγ. Δημήτριος 15-09-2013
Παν. Γ. Γεωργόπουλος
Πολιτευτής Μεσσηνίας

ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο Ανεξαρτήτων Ελλήνων
ΚΟΙΝ: κ. Γενικό Γραμματέα Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Μέλη Εθνικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: Εθνικό Συμβούλιο Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Αγαπητέ Πρόεδρε,
1. Η παρούσα επιστολή μου αφορά την συμμετοχή μου στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.
2. Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Καταστατικού του Κινήματος:
«Το Εθνικό Συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα να οργανώνει και διαμορφώνει την πολιτική του Κινήματος βάσει των αποφάσεων του Συνεδρίου και των επιταγών της πολιτικής επικαιρότητας. Στις αρμοδιότητες του εμπίπτουν όλα τα ζητήματα πολιτικής του κινήματος και οι αποφάσεις του πρέπει να εκτελούνται από όλα τα μέλη και τα όργανα του Κινήματος».
3. Είναι δηλαδή, ένα από τα ανώτερα όργανα του Κινήματος, αυτό σημαίνει (όπως το καταλαβαίνω) ότι,
α. Για να συνεδριάσει, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία και να λαμβάνονται αποφάσεις, ενώ τα μέλη του θα πρέπει να ενημερώνονται μερικές μέρες, πριν για την θεματολογία της συνεδρίασης, ώστε να κάνουν την ανάλογη προετοιμασία.
β. Τα μέλη επίσης, θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να εκφράζονται και να λένε τις σκέψεις και τις απόψεις τους ελεύθερα, οι οποίες θα πρέπει να καταγράφονται και να αξιολογούνται.

4. Τα υπόψη δεν τηρήθηκαν στην 2η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στη Θεσσαλονίκη την 12 Σεπ 2013, η θεματολογία δεν ήρθε ποτέ στο e - mail μου, ενώ όταν την έμαθα κατάλαβα ότι η συνεδρίαση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα χωρίς την αναγκαιότητα λήψης απόφασης. Όσον αφορά την αντιμετώπιση μου ως ομιλητού, αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν είχα την δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου, ενώ χλευάστηκα μπροστά στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Η στρατιωτική μου πειθαρχία με απέτρεψε από το να αντιδράσω.
5. Μετά τα παραπάνω, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αφού ευχαριστήσω τα μέλη του Συνεδρίου που με τίμησαν με την ψήφο τους και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας.
6. Τελειώνοντας πιστεύω ότι, θα βοηθούσε τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, η ύπαρξη μόνιμης Γραμματείας Εθνικού Συμβουλίου, όπως είναι η συνήθης πρακτική σε Οργανισμούς κλπ, η οποία θα κρατούσε τα Πρακτικά των συνεδριάσεων και θα τα κοινοποιούσε όπου απαιτείτο.

Με εκτίμηση

Παν. Γ. Γεωργόπουλος
παραπολιτικα