29 Οκτ 2013

Ο Βύρων και οι άλλοι… Ανησυχίες για τη συνοχή των Κ.Ο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων, όταν κατατεθεί στη Βουλή, θα είναι μια γερή δοκιμασία για τη συνοχή των βουλευτών της συμπολίτευσης.
Ηδη, ο Βύρων Πολύδωρας έχει ξεσπαθώσει εναντίον ....
της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, ενώ ενστάσεις έχουν εκφράσει ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι βουλευτές. Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και οι αντοχές των βουλευτών περιορισμένες. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι νέα οριζόντια μέτρα αποκλείονται, οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία τους δέχονται μεγάλη πίεση στις εκλογικές τους περιφέρειες και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξαχθεί τελικά η ένταση που σωρεύεται.
Από πολλές πλευρές θεωρείται ενδεικτικό ότι κανένας βουλευτής της ΝΔ δεν αποδοκίμασε δημόσια και εμφατικά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αφού δεν είναι λίγοι όσοι, ανομολόγητα, συμμερίζονται τη δυσφορία του για τη συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η στάση ενισχύει τις δυνάμεις εκείνες εντός ΠΑΣΟΚ που δυσανασχετούν για την συμπόρευση με τη ΝΔ και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που δεν κλείνει με τίποτα.
Σε κάθε περίπτωση, κοινή είναι η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα χαρακτηριστεί από μεγάλη αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί τίποτα να αποκλειστεί.

http://www.zoomnews.gr