18 Οκτ 2013

Στη Βουλή με Πρωτοβουλία της Νέας ΜΕΡΑς η καθιέρωση Ημέρας Μνήμης και Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων-την συστράτευση όλων ζητά με επιστολή του στους Δήμους των μαρτυρικών Πόλεων ο Πρόεδρος Χρήστος Ζώης

Την καθιέρωση Ημέρας Μνήμης και Διεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου, της επιστροφής των αρχαιολογικών – πολιτιστικών θησαυρών που εκλάπησαν και των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων ζητά η ΝΕΑ ΜΕΡΑ με πρόταση Νόμου που...
καταθέτουν οι Βουλευτές της Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος στο Κοινοβούλιο.

Η Νέα ΜΕΡΑ ζητά από όλους τους Βουλευτές να συνυπογράψουν την Πρόταση Νόμου έτσι ώστε να αποτελεί βάση εθνικής ομοφωνίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κόμματος Χρήστος Ζώης απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους των μαρτυρικών Πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα που υπέστησαν γερμανικές θηριωδίες με την οποία ζητά την στήριξή τους για την καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρας Μνήμης αλλά και Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου.

Στην επιστολή του προς τους Δημάρχους, ο Χρήστος Ζώης σημειώνει ακόμη ότι η καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρα Μνήμης και Διεκδίκησης αποτελεί τον ελάχιστο Φόρο Τιμής και Αξιοπρέπειας σε όλους όσοι θυσιάστηκαν για να αποτινάξουν τον γερμανικό ζυγό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2013

Κύριε / Κυρία Δήμαρχε,

Οι μαρτυρικές πόλεις που υπέστησαν τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο της Κατοχής παραμένουν αδικαίωτες.

Οι μνήμες όμως από τις καταστροφές είναι ακόμα νωπές σε μια Ελλάδα που πλήρωσε ακριβά το τίμημα της ανοικοδόμησής της μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου δεν είναι μόνο μια οικονομική απαίτηση. Είναι ελάχιστος Φόρος Τιμής για όσους θυσιάστηκαν στο σύγχρονο ελληνικό έπος.

Το Κόμμα Νέα ΜΕΡΑ, εκπροσωπούμενο από 2 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προσπερνά τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και ζητεί τη στήριξή σας για την καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρας Μνήμης αλλά και Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση των μαρτυρικών πόλεων, όλους τους Έλληνες βουλευτές, τον Ελληνισμό της Διασποράς, την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα, να συνδιαμορφώσουμε την αναγκαία Εθνική Ομοφωνία για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου.

Σας καλώ να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο σε όσους σφαγιάστηκαν στις μαρτυρικές πόλεις αλλά και σε όσους θυσιάστηκαν, για να αποτινάξουν το γερμανικό ζυγό.

Έναν Φόρο Τιμής και Αξιοπρέπειας.

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Ζώης