9 Νοε 2013

Απίστευτη τραγωδία στις Φιλιππίνες- Ξεπερνούν τους 1.000 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν

Ανυπολόγιστες διαστάσεις έχει πάρει η τραγωδία στη Φιλιππίνες, όπου το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν ξεπέρασε σε αγριότητα τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές του Ερυθρού Σταυρού, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους...

Οπως δήλωσαν εκπρόσωποι της οργάνωσης, έχουν λάβει αναφορές για τουλάχιστον 1.000 νεκρούς στην περιοχή Τακλομπάν και άλλους 200 στη Σαμάρ. Στο πέρασμά του ο τυφώνας διέλυσε τις τηλεπικοινωνίες και για αυτό είναι δύσκολος ο υπολογισμός των τραγικών απωλειών που μπορεί να λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι διασώστες δεν μπορούν ακόμη να πλησιάσουν τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο εξαιτίας των συνθηκών. Οι δρόμοι είναι είτε πλημμυρισμένοι, είτε μπλοκαρισμένοι από πεσμένα δέντρα και κολώνες ηλεκτροδότησης.
«Η τελευταία φορά που είδα κάτι τέτοιο ήταν στο τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού», δήλωσε στη Guardian ο συντονιστής του ΟΗΕ. Ηδη στο Βιετνάμ προετοιμάζονται, καθώς ο τυφώνας κινείται προς τη χώρα. Συνολικά 15 περιοχές έχουν εκκενωθεί και 30.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε άλλα σημεία, όπου θα είναι πιο ασφαλείς.