17 Νοε 2013

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο – Δύο συλλήψεις και 99 προσαγωγές


1991352Χωρίς απρόοπτα, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνεχίζεται η πορεία, προς την αμερικανική πρεσβεία, για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου...

Τα δυο άτομα που γδύθηκαν νωρίτερα ενώπιον διμοιρίας των ΜΑΤ , στο Σύνταγμα προσήχθησαν και δαπιστώθηκε ότι είναι Γάλλοι υπήκοοι. Πριν την έναρξη της πορείας η Αστυνομία είχε προχωρήσει προληπτικά σε 99 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων δυο κρατούνται καθώς ο ένας εξ αυτών είχε πάνω του σφεντόνα.Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα.
Κατά τα άλλα, η καθιερωμένη πορεία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις του τριήμερου για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973.
Από τις 6 το απόγευμα, το κύριο σώμα της πορείας βρίσκεται έξω από το κτήριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας. Ακόμα, λίγο πριν τις 7 η ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πέρασε μπροστά από την πρεσβεία και έκαψε δύο σημαίες, μία του ΝΑΤΟ και μία με τη ναζιστική σβάστικα.
Ξεχωριστό σήμα έδωσαν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά του κλεισίματος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού και της κυβέρνησης Σαμαρά.
 http://www.koolnews.gr