21 Νοε 2013

AΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Επικίνδυνα μονοπάτια…Επικίνδυνα μονοπάτια…
Ένα μάλλον «παράξενο» μονοπάτι φαίνεται πως έχει πάρει η ΝΔ. Η αρχή έγινε στο πρόσφατο συνέδριο της, εκεί όπου ακούστηκαν πολλά και διάφορα παράξενα, πλην όμως όλα..
θάφτηκαν κάτω από ένα πέπλο σιωπής. «Ήταν το συνέδριο των μεγάλων μαγειριών» έλεγαν κάποια γαλάζια στελέχη προσθέτοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ δεν εκδόθηκαν κανονικά αποτελέσματα με σταυροδοσία, ενώ οι διαδικασίες άργησαν υπερβολικά.
Το ίδιο σκηνικό φαίνεται πως επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στις εσωκομματικές εκλογές. Πόσοι προσήλθαν στις κάλπες; Πόσοι ψήφισαν; Τι σταυρούς έλαβε το κάθε στέλεχος; Κανείς δεν γνωρίζει. Δεν γνωρίζει δηλαδή τα αυτονόητα που χαρακτηρίζουν κάθε εκλογική διαδικασία σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Δεν γνωρίζω αν η νέα –και σε ηλικία(!)- ηγεσία του κόμματος έχει κάποια περίεργη αντίληψη περί δημοκρατίας, οφείλει όμως να δώσει εξηγήσεις σε ένα θέμα που αγγίζει τον πυρήνα των δημοκρατικών διαδικασιών. Εκτός και αν αυτό αποτελεί δευτερεύων θέμα γι′ αυτούς, οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και φυσικά να πάρει τα μέτρα του…
Λ.Π.