16 Νοε 2013

Η Κοινωνία εγκλωβισμένη πίσω από τα κάγκελα του σημερινού Πολυτεχνείου



Όπως και να το δει κανείς, η κατοχή της Πατρίδος από αντιλαϊκές δυνάμεις, είναι και σήμερα υπαρκτή, μόνο που την εικόνα των τανκς, έχουν πάρει τα οικονομικά μέτρα...

Στην προσπάθεια καθυπόταξης του Ελληνικού λαού και ενάντια στη θέλησή του, η τωρινή συγκυβέρνηση στη θέση της τότε επταετίας, προσπαθεί να επιβάλει την πολιτική της αφέντρας Γερμανίας και να τον καταστήσει υποχείριο των αποφάσεών αυτής.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου, διατηρεί την συμβολική της επικαιρότητα, παρ’ όλο τον μεταπολιτευτικό της ευτελισμό από την πλειοψηφία των πρωταγωνιστών της, που εξαγόρασαν με θέσεις και αξιώματα τους αγώνες τους, για να υπηρετήσουν τελικά αυτό το σύστημα που καταπολεμούσαν τότε.

Το σύνθημα, «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία», είναι και τώρα επίκαιρο όσο ποτέ!

Το σύνθημα έχει πλέον κυριολεκτική σημασία, όταν ανεξήγητες πολιτικές επιλογές, έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους αβασάνιστα και ασυνείδητα κάτω από μνημονιακές συμβάσεις, που εν γνώσει τους αναγκάζουν οικογενειάρχες να μην μπορούν ν αγοράσουν γάλα για το παιδί τους, άξιους νέους να ξενιτεύονται στερώντας τους από τη χώρα που τους έχει ανάγκη για το αύριό της, επαγγελματίες να κλείνονται σε κελιά για πενταροδεκάρες χρέους στην εφορία και πάνω απ όλα, όταν Εθνική Δημόσια, αλλά και Ιδιωτική περιουσία, γίνεται έρμαιο στη βουλιμία και στις ορέξεις έξωθεν δανειστών!

Συμπολίτες…

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας καλεί από τα βάθη σχεδόν μισού αιώνα, να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της να δώσουμε την ύστατη μάχη και να διώξουμε όλοι μαζί τη σκοτεινή νύχτα της υποδούλωσης, για να ξημερώσουμε ενωμένοι αντικρίζοντας μια ελεύθερη, νέα μέρα!

Γρηγόρης Δεσύπρης

Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος- Νέα ΜΕΡΑ