17 Νοε 2013

Προκλητική απολογία Ισλαμιστών: «Συγγνώμη, τον αποκεφαλίσαμε κατά…λάθος»


newego_LARGE_t_1101_54274113_type12713Toν αποκεφάλισαν θεωρώντας ότι είναι εχθρός, οπαδός του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Εν τέλει συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για έναν δικό τους και…
ζήτησαν «συγγνώμη».
Ήταν όμως πολύ αργά για δάκρυα. Οι φανατικοί ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Ιsis, που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, τιμώρησαν έναν «εχθρό» τους, θεωρώντας ότι επρόκειτο για σιίτη υποστηρικτή του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Μάλιστα ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο όπου επιδείκνυαν με περηφάνια το κομμένο κεφάλι του θύματος, χαρακτηρίζοντάς τον «συνεργάτη» του συριακού καθεστώτος.
Ωστόσο, ο άνδρας που φέρεται να είχε τραυματιστεί σε μάχη στο Αλέπι και να πιάστηκε αιχμάλωτος, αναγνωρίστηκε μέσω του βίντεο. Αν και η ταυτότητά του θύματος δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Isis, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Φαρές, ένας μαχητής που ανήκε στην Ahrar al-Sham, οργάνωση σουνιτών μαχητών, η οποία συχνά ενώνει τις δυνάμεις της με την Ιsis αν και δεν ασπάζεται την φιλική προς την Αλ-Κάιντα ιδεολογία της.
Λίγο μετά, οι ισλαμιστές της Isis ανέβασαν δεύτερο βίντεο, στο οποίο ζητούσαν συγγνώμη, αναγνωρίζοντας ότι…έκαναν λάθος, αφού το θύμα ήταν ένας δικός τους. «Προσπαθήστε να μας καταλάβετε και να μας συγχωρήσετε» λένε προκλητικά.
λυκαβητος