Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή με αφορμή συζήτηση τροπολογίας με βάση την οποία παρατείνεται για τριάντα ακόμα χρόνια η παραχώρηση κατά χρήσης έκτασης Μαθητικών Κατασκηνώσεων Βερίνου Αχαΐας με τις ...
εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας σε γυναικείο μοναστήρι το οποίο σύμφωνα με βουλευτές της Αχαΐας υπάγεται στην Ιερά  Μητρόπολη Καλαβρύτων. Λαμβάνοντας τον λόγο ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκος Τσούκαλης άφησε σαφείς υπαινιγμούς για περίεργες διαδικασίες και ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός. "Πως είναι δυνατόν να παραχωρείτε μια τέτοια έκταση με τροπολογία. Ο δήμος ήθελε να κάνει προσφορά και δεν ήταν καν ενημερωμένος.Τέτοιες διαδικασίες δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές για τέτοιες εκτάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε χθες εκτάκτως. Επικρατεί τεράστια αναστάτωση στην περιοχή" είπε ο κ. Τσούκαλης γνωστοποιώντας ότι η παραχώρηση της έκταση στο Μοναστήρι έχει προκαλέσει την οργή της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Τσούκαλης μάλιστα στάθηκε και στην διάταξη σύμφωνα με την οποία η έκταση παραχωρείται στο μοναστήρι ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος κάνοντας λόγο για πρωτοφανή διάταξη.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου υποστήριξε ότι στο χώρο αυτό υπήρχαν κατασκηνώσεις του υπουργείου παιδείας πριν από 40 χρόνια. "Τα παιδιά έπαθαν κάποια στιγμή δηλητηρίαση και οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν και ερήμωσαν. Είχαν ήδη παραχωρηθεί στη Μονή για να τα αξιοποιήσει και να ξαναφτιάξει τις εγκαταστασεις, ωστόσο δεν πρόλαβε. Κι επειδή για να γίνουν εργασίες χρειάζεταιχρόνος γι'αυτό και παρατείνουμε την παραχώρηση. Και πρέπει να πω ότι είναι παραχώρηση κατά χρήση και όχι κατά ιδιοκτησία. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό" απάντησε ο κ. Κεδίκογλου χωρίς πάντως να πείσει πολλούς.
Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι στους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές της Αντιπολίτευσης δείχνουν ως "εγκέφαλο" της συγκεκριμένης ρύθμισης τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο επισημαίνοντας με νόημα την πρόσφατη επίσκεψη και  φιλοξενία του κ. Μπαλτάκου στην Ιερά Μονή Καλαβρύτων. Οι ίδιοι βουλευτές μάλιστα, αποκάλυπταν ότι την ώρα συζήτησης της τροπολογίας ο κ. Μπαλτάκος μπήκε στην Ολομέλεια -κάτι που σπάνια κάνει- ιδιαιτέρως αγχωμένος ενώ όλη την ώρα ψιθύριζε στο αυτί του αρμοδίου Υφυπουργού.
parapolitika.gr