18 Νοε 2013

Έπαθε μπλακ άουτ ο υπουργός του… μπλάκ άουτ. Ανακολουθίες και ψέματα

Έχει βαλθεί να μας τρελάνει ο Γιάννης Μανιάτης. Όχι ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού (αυτός είναι ο διάσημος με το συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο) αλλά ο..
υπουργός Ενέργειας, ο οποίος έχει τα ίδια στοιχεία.
Προ ημερών πανηγύριζε δημοσίως ότι «ξήλωσε» τη διοίκηση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ως αρμόδιος υπουργός, επειδή δεν εφήρμοζε το ενιαίο μισθολόγιο κι έχανε το δημόσιο 400.000 μηνιαίως!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατ’ αρχήν ο Μανιάταρος (όχι του ΟΣΦΠ, είπαμε) ψεύδεται ασυστόλως γιατί δεν «ξήλωσε» καμία διοίκηση. Η θητεία του Δ.Σ. που υποτίθεται ότι καρατόμησε είχε λήξει από τα τέλη Αυγούστου, δηλαδή εδώ και ένα τρίμηνο!
Απλά δεν την ανανέωσε, κάτι που δεν θα έκανε έτσι κι αλλιώς αφού ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ ανήκει σε άλλο πολιτικό πτώμα (ΔΗΜΑΡ) από το δικό του (ΠΑΣΟΚ) και τώρα τελευταία αυτά τα δύο μορφώματα τρώνε τα μουστάκια τους αφού και τα δύο κινούνται στο λογισμό της σοφής παροιμίας «λίγα σπίτια, κακό χωριό».
Ψέμα δεύτερον, πως θα εξοικονομίσει το δημόσιο χρήματα από αυτή την ιστορία αφού ο ίδιος ο υπουργός του πολυήμερου μπλακ άουτ της Σαντορίνης είχε δηλώσει επίσημα – από το βήμα της Βουλής- ως αρμόδιος υφυπουργός τότε (18 Ιουλίου 2011) ότι «το ΚΑΠΕ, είναι ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ο τακτικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί τα έξοδά του μόνο κατά 15%»!
 http://lykavitos.gr/archives/66326