16 Νοε 2013

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΚΑΜΙΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΘΕΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ. “ΜΟΥ ΤΗ ΣΤΗΣΑΝΕ” ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ...




Τηλεφωνικές συνομιλίες φωτιά σε μια δικογραφία άνω των 3000 σελίδων φέρεται κατά την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι τυλίγουν σε μια κόλα χαρτί για τον ..ανακριτή, τον Διοικητή της Ασφάλειας Λιμενικού Σώματος Γυθείου και πρώην επικεφαλής σε υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων του Σώματος. Ο αξιωματικός-από τους καλύτερους στον τομέα του-εμπλέκεται σε κακουργηματικές κατηγορίες μεγάλου κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων.

Πρόκειται για υπόθεση που όπως εκτυλίσσεται αποτελεί σοκ-είδηση αφού ο εν λόγω αξιωματικός σύμφωνα με πληροφορίες είχε βοηθήσει στο παρελθόν της Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας για σύλληψη καρτέλ ναρκωτικών και τσιγάρων αλλά και σε άλλες δουλειές με παρανόμους γνωστής παραβατικής συμπεριφοράς αλλά και με συλλήψεις μελών του υποκόσμου. Όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που εκδόθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο λιμενικός έχει σοβαρή εμπλοκή και τον καίνε τηλεφωνικές συνομιλίες. “Φέρε τα γελάδια”, “φέρε πορτοκάλια”, “μπάλες με άχυρο”, “τα αλάτια” και άλλα συναφή θεωρούνται από τις ανακριτικές αρχές κωδικοί επικοινωνίας μεταξύ λαθρεμπόρων.

Κατά την ΕΛΑΣ ,τον περασμένο Μάρτιο είχαν κατασχεθεί περίπου -450.000- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν παράνομα εισάγει μέσω θαλάσσης στη χώρα, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, είχε υπολογιστεί ότι ανέρχεται στο ποσό του (1.500.919,04) ευρώ.Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης, είχε κατασχεθεί μία νταλίκα, δύο φορτηγά και ένα επιβατηγό όχημα, καθώς και ένα πλωτό σκάφος.

Ο συλληφθείς αξιωματικός έχει συγγενικές σχέσεις με πρώην ΕΚΑΜΙΤΗ που διαμένει στην περιοχή της Μάνης και όντως διατηρεί επιχείρηση παραγωγής αλατιού ενώ είναι και συγγενής πρώην διοικητή Ασφαλείας της ΕΛΑΣ στην περιοχή το όνομα του οποίου στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα για την περιβόητη υπόθεση με την απόπειρα εμπρησμού λαθρομεταναστών σε παραπήγματα της Σπάρτης.

Ο ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού διατείνεται ότι είναι αθώος και ότι του την έστησαν “θύλακες παρανόμων στην περιοχή από συμμορίες λαθρεμπόρων τσιγάρων που τους χάλασε τη μοιρασιά”.

Οι κατηγορούμενοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον ανακριτή Γυθείου, η υπόθεση όμως έχει αφανείς και περίεργες πτυχές που πρέπει να διερευνηθούν.

Πηγή ➤ makeleio