9 Νοε 2013

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ: Εξέλεξαν Πρόεδρο… με «μυστική» διαδικασία

Νέα αρνητικά σχόλια για όσα συνέβησαν στο κτίριο της ΝΟΔΕ στην Αγίου Νικολάου
 
Eκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας διεξήχθησαν την περασμένη, Κυριακή, στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Αγίου Νικολάου, αλλά και πάλι…
κανείς δεν το πήρε χαμπάρι! Αφού οι εκλογές δεν είχαν ανακοινωθεί (τα τελευταία χρόνια γίνονται υπό καθεστώς μυστικοπάθειας) και μόνο μετά το τέλος της διαδικασίας… δόθηκαν φωτογραφίες στη δημοσιότητα! Κανένας δημοσιογράφος δεν γνώρισε για τις εκλογές, ενώ δεν είχαν εκδοθεί δελτία τύπου! Προφανώς η πρόσκληση των ψηφοφόρων έγινε… με sms ή κινητά τηλέφωνα!
 
Πρόεδρο επανεξελέγη ο Χρήστος Τσιαβίκος, για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ανακοινώθηκε δε πως η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική, σύμφωνα με τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, καθώς άγγιξε τα 500 περίπου άτομα.
 
Η διαδικασία πάντως δεν ήταν ανοιχτή, ενώ υποψήφιος ήταν ένας! Στο μεταξύ έντονη είναι και η αμφισβήτηση που υπάρχει σε σχέση με την τήρηση του καταστατικού καθώς όπως λένε… οι «αντίπαλοι» σύμφωνα με το προτελευταίο δηλαδή το 8ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής είχε δικαίωμα μόνο για μια θητεία....!
 
Έγιναν δε και καταγγελίες πως ενδιαφέρθηκε μέλος της ΟΝΝΕΔ να είναι υποψήφιος για την Προεδρία αλλά του είπαν… πως έχει λήξει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων!
 
Η δήλωση Τσιαβίκου!
''Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία. Οι νεολαία  βρίσκεται σε επαγρύπνηση και δεν στέκεται αμέτοχη στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Στέλνουμε παντού το μήνυμα της ανανέωσης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας» είπε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος, μετά το αποτέλεσμα της εσωπαραταξιακής διαδικασίας.
 
 
 
Να υπενθυμίσουμε ότι τον Νοέμβριο του 2012 η πρώτη εκλογή του κ. Τσιαβίκου στην Προεδρία της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας ήταν εξίσου επεισοδιακή! Μέχρι και η αστυνομία είχε κληθεί  προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια μεταξύ μελών της ΟΝΝΕΔ που προχωρούσαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του ενός και μοναδικού υποψηφίου και των άλλων μελών που αμφισβητούσαν την διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου της Οργάνωσης Γιώργου Δρακούλη (επειδή είναι πολιτικός φίλος του κ. Νικολόπουλου) και θεωρούσαν παράνομες τις εκλογές. Τα αίματα εκείνη την ημέρα άναψαν όταν αρχικά μέλη της παράταξης εμπόδιζαν τους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της Ν.Δ. (Αγίου Νικολάου). Στη συνέχεια τους επέτρεψαν την είσοδο αρκεί να ανέβαινε... ένας ένας. Υπήρξε ένταση, έγιναν καταγγελίες, ενώ εκλήθη και η Αστυνομία. Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλοι δύο ένστολοι βρέθηκαν στο σημείο. Η διαδικασία έγινε στο άψε σβήσε, αφού η εντολή από τα κεντρικά της ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα (Βασίλης Σιαδήμας) ήταν... να γίνουν γρήγορα οι εκλογές, να απομακρυνθεί ο "αντισαμαρικός" Δρακούλης και να υπάρξει άλλο πρόσωπο. 
 http://www.dete.gr