18 Δεκ 2013

Κορίτσια, έχω και μετοχές της Black Rock, πάμε μια βόλτα; Πόσο μ@λάκα πρέπει να θεωρούν τον ελληνικό λαό; Κι΄αυτός ο αρχηγός, ο Αλέξης, κόμμα άνοιξε ή μήπως κѠλ⓪χανείο;

AΠΟ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΤΗΣ SIEMENS (ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ) ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ "ΑΓΟΡΩΝ" 
- Κορίτσια, εχω και μετοχές της Black Rock, πάμε μια βόλτα;

Οι κ.κ Τσακαλώτος, Σταθάκης, Τσουκαλάς και σια δεν είναι οι πρώτοι "αριστεροί" στους οποίους κολλάει γάντι ο χαρακτηρισμός "με δεξιά τσέπη".


Το να υπάρχουν όμως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι να επενδύουν στην Black Rock και την J. P. Morgan, ενώ την ίδια ώρα τις καταγγέλουν, εάν αυτή η στάση δεν αποτελεί ένα κρεσέντο υποκρισίας και πρόκλησης, πως θα μπορούσε...

να τη χαρακτηρίσει κανείς;
Με απλά λόγια, ο δύστυχος λαός βρίσκεται αυτή τη στιγμή όμηρος ανάμεσα στους νεοδημοκράτες και τους πασόκους οι οποίοι υπήρξαν πρεζάκια της Siemens και όχι μόνο και στους Συριζαίους που γνωρίζουν και κυρίως ποντάρουν στην ελίτ των κακών "αγορών" την ίδια ώρα που τις καταγγέλουν.
Πόσο μ@λάκα πρέπει να θεωρούν τον ελληνικό λαό; Όχι, ζητάμε συγνώμη για την γενίκευση. Πόσο μ@λάκες μπορούν να θεωρούν τους ψηφοφόρους τους κι εκείνη την δύστυχη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε 0 ευρώ και κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Κι΄αυτός ο αρχηγός, ο Αλέξης,  κόμμα άνοιξε ή μήπως κѠλ⓪χανείο; Όποιος γουστάρει περνάει το κατώφλι του και αναλαμβάνει θέση στελέχους; Έτσι θα κυβερνήσουν την χώρα.

Μεγάλα χαρτοφυλάκια λοιπόν σε εταιρείες, όπως η JP Morgan και η Black Rock, κατέχουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Ειδικότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει χαρτοφυλάκιο που πλησιάζει τις 500.000 ευρώ με ένα μεγάλο μέρος να έχει επενδυθεί, σύμφωνα με τον Σκάι, στην JP Morgan και την Black Rock. Εξίσου μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε αμοιβαία κεφάλαια δηλώνει ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος έχει επενδύσει συνολικά 426.000 ευρώ στις ίδιες, αλλά και άλλες αντίστοιχες εταιρείες.

Ο Τσακαλώτος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από το 2010 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό τμήμα της σχολής ΝΟΠΕ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν να κάνουν με την μακροοικονομική, την πολιτική οικονομία και τη φιλοσοφία της οικονομικής επιστήμης. Το τελευταίο βιβλίο του ήταν το Αξίες και Αξία της Αριστεράς, εκδόσεις Κριτική, 2005.

Είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αρθρογραφεί στην Αυγή, στην Εποχή και στην Ελευθεροτυπία.

Όσο για τον Σταθάκη τα τελευταία δημοσιεύματα ενέπλεκαν το ονομά του σε ατασθαλίες εκατομμυρίων, από το 1996 εώς το 2004, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες έχουν εκπέσει.

Ο Γιώργος Σταθάκης, παλιό στέλεχος της αριστεράς προερχόμενο από το ΚΚΕ εσωτερικού, καθηγητής της πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, έχει γίνει γνωστός τώρα τελευταία ως ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξηγούν και αναλύουν την οικονομική του πολιτική.

"κουρδιστό πορτοκάλι" μέσω "Σίβυλλα"