25 Δεκ 2013

Απίστευτη κατασκευαστική αστοχία σε γήπεδο του Μουντιάλ

Πανέμορφο, πανάκριβο, πολυδιαφημισμένο, αλλά… προβληματικό ένα εκ των γηπέδων του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η αναφορά είναι για το «Μάνε Γκαρίντσα» το οποίο σύμφωνα με τον ..
προϋπολογισμό των διοργανωτών είναι το ακριβότερο από όλα και το οποίο έχει προβλήματα με τη βροχή.
Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι πλήρως στεγασμένο, αλλά μόλις πριν δύο μέρες οι ιθύνοντες του γηπέδου είδαν με μεγάλη τους έκπληξη το κάτω διάζωμα να έχει πλημμυρίσει από τα νερά της βροχής που είχε πέσει. Ένα πραγματικό σοκ που έφερε ως πρώτη άμεση αντίδραση την αναζήτηση ευθυνών και εξηγήσεων από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Ενδόμυχος βέβαια είναι ο φόβος αν το πρόβλημα είναι τόσο σημαντικό και αν θα προλάβει να επιδιορθωθεί ή αν θα είναι το μοναδικό γήπεδο που έχει τέτοιου είδους κακοτεχνίες. «Είναι καινούριο, μεγαλοπρεπές και υπάρχουν κάποια μικρά σημεία που χρειάζονται διορθώσεις. Τίποτα πάντως δεν βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία του σταδίου ή την τέλεση μεγάλων αγώνων¨, ανέφερε η εταιρεία κατασκευής σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός. Πάντως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα αν σκεφτεί κανείς πως η συνολική δαπάνη για το γήπεδο έφτασε το μισό δις δολάρια, ποσό εξωφρενικό για τα δεδομένα της Βραζιλίας.
exedra