3 Δεκ 2013

Η Νέα ΜΕΡΑ στις Σταθερές Συγκοινωνίες


Τα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ ΑΕ επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο της Νέας ΜΕΡΑς αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Κόμματος Χρήστο Ζώη, τον Εκπρόσωπο Τύπου Γιάννη Μανώλη, τον Γραμματέα ..
Οργανώσεων, Κινημάτων & Κοινωνικών Εταίρων Νίκο Δρίτσα, τον Αναπληρωτή του Δημήτρη Τούντα και τον Γραμματέα Συνδικαλιστικού Νίκο Ντάνο.
Ο Πρόεδρος και τα στελέχη της Νέας ΜΕΡΑς συναντήθηκαν με τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ ΑΕ και στη συνέχεια με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ν. Παπαθανάση, και αντάλλαξαν απόψεις για το παρόν και το μέλλον των συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς.
Σε αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τη διοίκηση της εταιρείας διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού για την παροχή αξιόπιστου και ασφαλούς συγκοινωνιακού έργου για τους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς τόνισε:
«Σε μία κερδοφόρα εταιρεία, όπως η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν υπάρχει λόγος αύξησης των εισιτηρίων που επιβαρύνουν τον έλληνα επιβάτη, ο οποίος δικαιούται ασφαλείς, αξιόπιστες και οικονομικές υπηρεσίες μεταφοράς.
Η βελτίωση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών, άλλωστε, δεν υπηρετείται από αντιδημοκρατικά μέτρα, όπως αυτό της επίταξης των εργαζομένων, και τις απολύσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που απαιτεί η τρόικα και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Υπηρετείται από την εκπόνηση και την εφαρμογή ενός άρτιου Συγκοινωνιακού Σχεδίου, με όραμα για τον επιβάτη και σεβασμό για τον εργαζόμενο».

Δείτε εδώ το ΔΤ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ