3 Δεκ 2013

«Έκανα σεξ εν ώρα οδήγησης και τράκαρα»!

Ο Αντρέα Τρινκιέρι παραδέχθηκε πως συλλογικό κι εθνικό επίπεδο δεν πάνε μαζί κι εξήγησε πως το μέλλον του στην Εθνική Ομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του έτους. ..

Ο 46χρονος Ιταλός προπονητής υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την Ε.Ο.Κ., αλλά έπειτα την αποτυχία στο Eurobasket 2013 οδεύει προς την έξοδο.


Μιλώντας στη λετονική ιστοσελίδα sportacentrs.com με αφορμή την αναμέτρηση της Ούνικς Καζάν, όπου έχει υπό τις οδηγίες του τους Ζήση, Καϊμακόγλου & Βουγιούκα, απέναντι στη Ρίγα για την 4η αγωνιστική του ζ' ομίλου του ΕuroCup, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το μέλλον του στη «γαλανόλευκη».

Σε ερώτηση σχετικά με μία παλαιότερη δήλωση του επίσης Ιταλού και τέως ομοσπονδιακού προπονητή της Ισπανίας Σέρτζιο Σκαριόλο πως η «Ρόχα» είναι σαν μία Ferrari, κλήθηκε να απαντήσει με τι μπορούν να συγκριθούν η Ελλάδα κι η Ιταλία κι εξήγησε πως «πρόκειται για εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. Οι εθνικές ομάδες έχουν διαφορετικές ανάγκες, χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση ως προς την εξέλιξη. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Το πιο σημαντικό πράγμα, που διαπίστωσα, είναι πως δε μπορούν να ελεγχούν όλα, υπάρχει η ανάγκη για επιτυχία. Ο προπονητής χρειάζεται υγιείς παίκτες. Έτσι συνειδοτοποίησα στο Eurobasket. Ο Βασίλης Σπανούλης τραυματίστηκε σε μία κρίσιμη στιγμή. Μιλώντας με ειλικρίνεια, μόνο αυτός θα μπορούσε να σκοράρει για την Ελλάδα. Ο τραυματισμός του επηρέασε κατά 99,9% την πορεία της ομάδος. Ήθελε να κάνει τα πάντα, ώστε να βοηθήσει την ομάδα, αλλά δεν ήταν σε θέση, όταν αντιμετωπίσαμε βασικά προβλήματα. Αυτό άφησε το μεγαλύτερο αντίκτυπο».



Στη συνέχεια ο Λετονός δημοσιογράφος επικαλέστηκε ακόμη μία δήλωση, αυτή τη φορά του Λιθουανού προπονητή Ρίμας Κουρτινάιτις, ο οποίος είχε πει πως ο συνδυασμός συλλογικού κι εθνικού επιπέδου είναι σαν να κάνεις σεξ στο αυτοκίνητο εν ώρα οδήγησης, αναγκάζοντάς τον να απαντήσει πως «έχω κάνει σεξ στο αυτοκίνητο, ευελπιστώντας να αποφύγω τα ατυχήματα. Απέτυχα, κατέληξα σε μία δύσκολη κατάσταση. H Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ανακοινώσει τις χώρες των wild cards (σ.σ. εν όψει Mundobasket 2014) τον Φεβρουάριο. Η απόφαση για το μέλλον της Ελλάδος θα έχει παρθεί νωρίτερα. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη ώρα, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα, αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει».

 









Πηγή: gazzetta.gr