27 Δεκ 2013

Κωδικός “Άλπεις”: Πως το ΣΔΟΕ έπιασε στην φάκα τους… άπορους του Γκσταάντ και του Σεν Μόριτς!

CAPODANNO ST.MORITZΣτις Άλπεις αλλά όχι για σκί μετακομίζει το ΣΔΟΕ!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι επιτελείς του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχεδίασαν για τις..
μέρες των εορτών ένα άκρως φιλόδοξο και πρωτοποριακό πρόγραμμα που, δεν παραπέμπει βέβαια σε διακοπές στα διάσημα χειμερινά θέρετρα πέριξ της Αυστρίας, αλλά έχει ακριβώς αυτή την κωδική ονομασία.
Κι αυτό γιατί οι ράμπο του ΣΔΟΕ αποφάσισαν το προφανές: Μηδενικά εισοδήματα και τεράστια χρέη στο δημόσιο και χλιδάτες διακοπές στα πανάκριβα τουριστικά θέρετρα είναι ασύμβατες έννοιες.
Έτσι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «Άλπεις» μέσω του οποίου θα διασταυρώσουν τα στοιχεία προσώπων που πήγαν σε θέρετρα όπως το Σαμονί, το Σεν Μόριτς, το Λουγκάνο, το Γκστάαντ κ.α και θα τα διασταυρώσουν με τα αρχεία μεγαλοφειλετών αλλά κυρίως αυτών που δηλώνουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα.
Προφανώς βέβαια η μετάβαση στα συγκεκριμένα κέντρα δεν συνιστά από μόνης της φορολογική ή άλλου τύπου παράβαση αλλά σίγουρα κοστίζει και μάλιστα ακριβά, συνεπώς απαιτεί οικονομική ευχέρεια. Γιαυτό και θα γίνει πρώτα διασταύρωση των στοιχείων πριν καλέσουν οποιονδήποτε για τα περαιτέρω.
Θα εξελιχθεί η επιχείρηση θα πρέπει βέβαια να συνεργαστούν οι αρχές του αεροδρομίου ώστε να προκύψουν τα πρόσωπα αυτά απ΄τα τερματικά τους και οι Ελβετικές αρχές σε επίπεδο πληροφοριών. Πρωτοποριακό σχέδιο σε κάθε περίπτωση αλλά σίγουρα και πολύ φιλόδοξο.
capital.gr