14 Ιαν 2014

Νέο Μνημόνιο με λιτότητα εως το 2017!

Τρία ακόμα χρόνια λιτότητας σημαίνει το νέο Μνημόνιο που είναι στα σκαριά, ενώ νέο πακέτο μέτρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ έστειλε το υπ.Οικονομικών στην τρόικα για να επιστρέψει στην Αθήνα και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για....
την εκταμίευση των δόσεων.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση το ”πακέτο” μέτρων 1,2 δισ.ευρώ που έστειλε στην τρόικα, για να καλυφθεί η τρύπα του 2014 θα μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και περικοπές δαπανών με εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου παντού.
Όπως αναφέρει το Έθνος η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αποδεχτεί στις διαπραγματεύσεις μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά σχεδόν 4%, αλλά δείχνει αμετακίνητη στο θέμα της απελευθέρωσης στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, κάτι που βλέπει και η τρόικα πως είναι άσκοπο αφού δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή.
Στόχος του υπ.Οικονομικών είναι η επιστροφή της τρόικας μέσα στην εβδομάδα ώστε σε προσεχές Eurogroup να αποφασιστεί η εκταμίευση προς την Ελλάδα τόσο της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ του τέταρτου τριμήνου του 2013 όσο και η δόση των 5,7 δισ. ευρώ. του πρώτου τριμήνου του 2014.
Λιτότητα εως το 2017 σημαίνει το νέο Μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2014 εως 2017
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική λιτότητα εως το 2017 σημαίνει το νέο Μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2014 εως 2017.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα σχεδιάζεται η μείωση των δαπανών Γενικής Κυβέρνηση κατά περίπου 4 δισ. ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση στα φορολογικά έσοδα εως 2,5 δισ. ευρώ.
Στόχος του νέου προγράμματος είναι η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που θα φτάσουν το 4,5% του ΑΕΠ το 2016.
http://papaioannou-giannis.net/