14 Ιαν 2014

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ “ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ”. ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ. ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ-ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΡΟΙΚΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ



bouboukos1Το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας (“Αγία Όλγα”) επισκέφθηκε, ενώ μέσω μεγάλης έντασης, ο Υπουργός Υγείας κ.  Άδωνης Γεωργιάδης το μεσήμερι της Τρίτης 14 Ιανουαρίου. 
Τον κ. Γεωργιάδη περίμεναν στο...
προαύλιο του νοσοκομείου με άγριες διαθέσεις δεκάδες συγκεντρωθέντες ( εργαζόμενοι, μέλη κομμάτων και κινήσεων) οι οποίοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα.
Μόλις ο Υπουργός μπήκε στο νοσοκομείο υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαϊσματα και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομικής δύναμης για να μπει με ασφάλεια στο κτίριο ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο του Κωνσταντοπούλειου.
bouboukos2
Εκεί ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση για να τιμηθεί η μεγάλη ευεργέτρια του νοσοκομείου, κα Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου, η οικογένεια της οποίας πραγματικά αναμόρφωσε και εκσυγχρόνισε το ιωνιώτικο νοσοκομείο με μια σειρά δωρεών και για αυτό η ελληνική πολιτεία έδωσε το όνομα της στην επίσημη ονομασία του νοσοκομείου.
Βέβαια μέχρι να ξεκινήσει η εκδήλωση είχαμε και πάλι ένταση μεταξύ Υπουργού και διαδηλωτών στους οποίους πάντως επιτράπηκε να εισέλθουν στο αμφιθέατρο όπου συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ δεν έλλειψαν ακόμα και ύβρεις προς το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη.
bouboukos3
Απόδοση τιμών στην Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου
Η εκδήλωση, έστω και μετα εμποδίων, έγινε με τον νέο Διοικητή του νοσοκομείου κ. Περικλή Λύγκο αλλά και τον Υπουργό να πλέκουν το εγκώμιο της κας Περρωτή-Κωνσταντοπούλου και να την ευχαριστούν θερμά για τη συνεισφορά της. Τα συνθήματα από μια ομάδα διαδηλωτών δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή με τον κ. Γεωργιάδη να μιλάει για μια “θλιβερή μειοψηφία” και να συμπληρώνει πως η πλειοψηφία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά της.
“Αφήστε τον ετοιμοθάνατο να μιλήσει”
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη κάποιος από τους διαδηλωτές του φώναξε πως έχει λίγο χρόνο ζωής. Εκείνος χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ζήτησε από τους διαδηλωτές ως ετοιμοθάνατος να τον αφήσουν να πει τις τελυεταίες του κουβέντες.
Καταγγελία από το Σύλλογο Εργαζομένων
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του “Αγία Όλγα” σε ανακοίνωση του καταγγέλλει την πολιτική του κ. Γεωργιάδη τονίζοντας πως ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για το κλείσιμο νοσοκομείων και ιατρείων ΕΟΠΥΥ, για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού και για το γεγονός πως 2 εκ. ανασφάλιστων πολιτών βρίσκουν κλειστές τις πόρτες του ΕΣΥ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου απόφασισε να μην συναντηθεί με τον Υπουργό εις ένδιεξη διαμαρτυρίας, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους τους σε αποχή από τη συγκέντρωση στο αμφιθέατρο.
Δείτε τα βίντεο του Χtypos.gr:
http://www.makeleio.gr/?p=48538