18 Ιαν 2014

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Νικήτας για τις ευρωεκλογές...



Τι είπε για το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαίου

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Realfm και ...την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για τις ευρωεκλογές, τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Παρότι οι ευρωεκλογές και πολύ περισσότερο οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν αναδεικνύουν κυβερνήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με την ψυχολογία που επικρατεί στη χώρα μας, ακόμα και εκλογές σε εξωραϊστικό σύλλογο έχουν τη σημασία τους», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης και συνέχισε:

«Εκτιμώ ότι αυτή τη φορά, στις Ευρωεκλογές, θα υπάρχει μήνυμα και καμπανάκι προς το εσωτερικό, αλλά θα χτυπηθεί και μεγάλη καμπάνα και προς την Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επηρεαστεί το πολιτικό κλίμα από το αποτέλεσμα».

«Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία μόνη της στην κυβέρνηση. Είναι με ένα άλλο κόμμα. Άρα εδώ θα ληφθεί υπόψη το άθροισμα των δύο κομμάτων. Εάν είναι αυτά τα αποτελέσματα, βεβαίως θα υπάρξει πρόβλημα. πρόβλημα όχι αριθμητικό μέσα στο κοινοβούλιο, πρόβλημα θεσμικό και ουσιαστικό», σχολίασε, ωστόσο επισήμανε:

«Αν δείτε ότι τέλος Μαρτίου παρουσιάζεται ένα πολύ θελκτικό πακέτο, το οποίο θα έχει, την επιβεβαίωση και από την Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος. 2ον το μοίρασμα του σε χαμηλοσυνταξιούχους ή ένστολους, όπου υπάρχει αδικία. 3ον ότι θα ξεκινήσει η ουσιαστική κουβέντα για την απομείωση του χρέους – ξέρω ότι το κούρεμα δεν πρόκειται να συμβεί αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι- και κυρίως η ουσιαστική αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα. Σε μία τέτοια περίπτωση, ενδεχομένως τα αποτελέσματα να είναι τελείως διαφορετικά».

«Εάν ο χώρος της κεντροδεξιάς δεν κατέβει με έναν υποψήφιο αλλά κατέβει με δύο, τότε βασίμως υπάρχει ο κίνδυνος στον δεύτερο γύρο μα περάσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής και αυτό το πράγμα δεν θέλω να συμβεί», τόνισε σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και συνέχισε:

«Μαθαίνω ότι με βάζουν σε δημοσκοπήσεις με εξωθεσμικά πρόσωπα. Το θέμα είναι πώς να μην είμαι εγώ υποψήφιος από την παράταξη μου ή να βρούμε τον καταλληλότερο για να διεκδικήσει την Αθήνα;», σχολίασε ακόμα, σε σχέση με την υποψηφιότητά του.

«Δεν ψηφίστηκα για να ανατρέψω την κυβέρνηση. Ψηφίστηκα όμως για να κάνω ότι μπορώ για να βελτιώσω και να περισώσω πράγματα από την «Στουρναϊκή» θύελλα και τώρα προστέθηκε και ο κ. Θεοχάρης. Αποκτήσαμε ντουέτο στο υπουργείο οικονομικών».
parapolitika