24 Ιαν 2014

Ποιος είναι ή ποιος νομίζει ότι είναι…

Ο Νότης, η λήξη συνεργασίας με το Έναστρον και οι σκισμένες σελίδες...του περιοδικού του Κωστόπουλου...

Η είδηση της διακοπής της συνεργασίας του Νότη Σφακιανάκη με τον επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου "Έναστρον", Κώστα Ματσίκα, δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού...
όλοι γνώριζαν πως το μαγαζί δεν πήγαινε καθόλου καλά. Αυτό, όμως, δεν μας επιτρέπει να χαιρόμαστε κιόλας, καθώς χάνουν τη δουλειά τους δεκάδες άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα....

...Ο πρωταγωνιστής του σχήματος, μάλλον, θα θέλει να σβήσει από τη μνήμη του το τελευταίο τρίμηνο, που τα σοβαρά επικοινωνιακά σφάλματα θόλωσαν την καλλιτεχνική του αξία, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του κοινού να του γυρίσει την πλάτη.

Η χαριστική βολή δόθηκε χτες με την εμφάνισή του στο "ΌΛΑ", με τον Βαγγέλη Περρή να τον "ξεγυμνώνει" με ευκολία, χρησιμοποιώντας βασικά ιστορικά παραδείγματα- κάτι που δεν είχε μπορέσει να κάνει ο συνάδελφός του, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Τα Πρωινά, φυσικά, συνέχισαν την επίθεση στο πρόσωπο του Σφακιανάκη, με τον Πέτρο Κωστόπουλο να χαρακτηρίζει τις ακραίες απόψεις του Νότη "ηλιθιότητες και αγραμματοσύνες".

Παρακολουθώντας το ξέσπασμα του παρουσιαστή, θυμήθηκα ένα σκηνικό που είχαμε ζήσει στην ΙΜΑΚΟ πριν από δέκα χρόνια περίπου: Η τότε διευθύντρια του περιοδικού, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, είχε αναθέσει στον Νίκο Σταθούλη να κάνει ένα αφιέρωμα- άποψη για τον Νότη Σφακιανάκη.

Όπως μου θύμισε ο συνάδελφος και φίλος, Πάνος Ζόγκας, το άρθρο είχε τίτλο "Ποιος είναι και ποιος νομίζει ότι είναι".

Ο Πέτρος, λοιπόν, είχε ενημερωθεί για το θέμα, όταν το τεύχος βρισκόταν ήδη στο τυπογραφείο και η αντίδρασή του ήταν τουλάχιστον οργισμένη, επιμένοντας ότι το επίμαχο κομμάτι έπρεπε να αποσυρθεί! Επειδή το κόστος επανεκτύπωσης του τεύχους θα ήταν δυσβάσταχτο, ζήτησε τότε- δεν ήταν εξάλλου η μοναδική φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο- να σκιστούν οι σελίδες του θέματος!

Το τεύχος, λοιπόν, κυκλοφόρησε με σκισμένες σελίδες, αν και το όνομα του Νότη υπήρχε στους τίτλους εξωφύλλου, με αποτέλεσμα το κοινό να τηλεφωνεί στη γραμματεία της ΙΜΑΚΟ- θεωρώντας ότι είχε γίνει κάποιο λάθος!

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε- και από τις μεσημεριανές εκπομπές, αν θυμάμαι καλά- ανάγκασε τελικά το περιοδικό να κάνει θέμα τον Νότη την επόμενη εβδομάδα, με την έγκριση του εκδότη!

pressarismenos.blogspot.com