10 Ιαν 2014

H EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ


simaia-ellada-europaiki-enosi-oi_768_480_c______Σε μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων -προεκλογικών, εν οψει ευρωεκλογών και δημοτικών- εχει αποδυθεί η κυβέρνηση με αφορμή την ανάληψη της προεδριας της ΕΕ. Η προσπάθεια παραμένει μετέωρη καθώς ο ελληνικός λαός ...
στέκεται εντελώς ξένος απόμακρος, απ όσα συμβαίνουν, αφού τα προβλήματα που εχει είναι πολλαπλασια των …εντυπώσεων επικοινωνιακών και καθολου ουσιαστικών της προεδριας.
Η ανάληψη της προεδριας απο τη χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας προσπάθειας του φτωχού νότου να βρει επιτέλους το δίκιο του, να αντιμετωπισθεί με μεγαλύτερη κατανόηση και ανοχή απο τον πλούσιο βορά. Κάτι τέτοιο παρ” ότι η ευκαιρία ηταν ιδανική δεν θα συμβεί, καθώς η ελληνική συγκυβέρνηση είναι απολύτως αδύνατη μπροστά στην υποβολή αιτημάτων πιεστικών και βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της εφαρμογής μέτρων και της ικανοποίησης των αιτημάτων και όρων του ΔΝΤ.
Ετσι, η ευκαιρία χάνεται,ο λαός ούτε ενδιαφέρεται για το το τι συμβαίνει στο Ζαππειο Μέγαρο και τα επικοινωνιακά τρικ της συγκυβέρνησης δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα έχουν θετικές επιτπτώσεις σα εναν λαό που έχει αρχίσει να πιστεύει πως τον κορόιδεψαν και του επέβαλαν σκληρ’α μέτρα, παρουσιάζοντάς τα ως απαραιτητα ενω δεν ήταν…Η συγκυβέρνηση μάλλον οργίζει τον κόσμο όταν φωτογραφίζεται με διάφορους τσιτσιφιόγκους της γηραιάς ηπείρου, παρά τον κατευνάζει. Προφανως και δεν εχει κατανοήσει οτι τα πράγματα δεν ειναι έτσι οπως τα φανταζεται.. γιατι απλούστατα δεν πιάνει πλέον τον σφιγμό του κόσμου.