11 Φεβ 2014

Αποκλεισμένα πάνω από 10 μέρες τα Διαπόντια νησιά – Ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα

ALEXANDROS_KIIΣτην Ελλάδα των μνημονίων, το γεγονός ότι μικρά νησιά μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία για πάνω από 10 μέρες θεωρείται περίπου φυσιολογικό! Αυτό το ...
τραγικό εν έτει 2014 συμβαίνει με τα Διαπόντια νησιά (Ερείκουσα, Οθωνοί και Μαθράκι) βορειοδυτικά της Κέρκυρας…
Οι εκατοντάδες κάτοικοι των νησιών καταδικάστηκαν να μην έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, ακόμη και για λόγους υγείας. Ετσι, ήδη διαπιστώνονται ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μεταξύ των οποίων και φάρμακα!
Τα Διαπόντια, ακριτικά, νησιά είναι αποκλεισμένα, πάνω από 10 μέρες. Αυτό επειδή εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί τόσο το πλοίο «Αλέξανδρος» που εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι της Κέρκυρας, όσο και το πλοιάριο που τα συνδέει με τον Άγιο Στέφανο.
Το «Αλέξανδρος» υπέστη βλάβη και απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάστασή της. Το πλοιάριο που εκτελεί το δρομολόγιο από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου, λόγω της αποδρομολόγησής του για την ετήσια συντήρηση είναι εκτός γραμμής.
Βέβαια το … κατά τα άλλα δραστήριο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υπό τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δεν θεώρησε σκόπιμο να προβλεφθεί εναλλακτική λύση, για την περίπτωση βλαβών των πλοίων ή διακοπής δρομολογίων λόγω συντήρησης.
http://www.nez.gr/archives/32562