11 Φεβ 2014

Ακόμη και …απόσυρση σκέφτηκαν οι 58

Σε μία επιχείρηση … «τόνωσης του ηθικού» των «58» επιδόθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος μετά την «κεραμίδα» της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό, που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην ...
νεότευκτη κίνηση, με φωνές στο εσωτερικό της να προτείνουν σε συνάντηση που είχαν την Κυριακή ακόμα και την …απόσυρσή τους από το εγχείρημα της «Ελιάς».
«Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό, πρόταση που είχε κάνει στις προηγούμενες ευρωεκλογές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα και κάποιες εύλογες ανησυχίες», παραδέχεται, πλην όμως συμπληρώνει ότι «αν δεν πηγαίναμε σε σταυρό θα έπρεπε να είχαμε σε κάθε κόμμα μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία», πράγμα που ισχύει και για την πρόταση καθιέρωσης μονοεδρικών περιφερειών. Αυτό όμως, θυμίζει με νόημα ότι προϋποθέτει την ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων. «Μέχρι αυτό να εξασφαλιστεί, ο σταυρός παρότι μπορεί να μην θεωρείται ιδανικό σύστημα, είναι σίγουρα καλύτερος από τις επιλογές που μπορεί να κάνουν οι εκάστοτε αρχηγοί των κομμάτων», λέει.
Και ειδικά για τους «58», κατανοεί –λέει- τις ανησυχίες τους, αλλά τους …εμψυχώνει, σημειώνοντας πως μπορούν να λυθούν και μάλιστα άμεσα. Πώς; Με την κάθοδο ως υποψηφίων στις εκλογές με σταυρό των πιο προβλεβλημένων στελεχών τους. «Πιστεύει κανείς ότι αν κατέβει για παράδειγμα ο Γιάννης Βούλγαρης ή ο Γιώργος Παγουλάτος θα έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας; Ας το τολμήσουν και δεν θα χάσουν», λέει, πεπεισμένος ότι αν ο λαός θέλει να δει μία μεγάλη κεντροαριστερά, τότε δεν θα ψηφίσει μόνο τους κομματικούς υποψηφίους, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει από ένα πολύ ευρύτερο ψηφοδέλτιο. «Ο λαός ξέρει να κρίνει. Κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει τέτοιες υποψηφιότητες», καταλήγει.
http://www.matrix24.gr