Με ηχηρά ονόματα και εντυπωσιακές κινήσεις αιφνιδιάζουν το εκλογικό σκηνικό οι Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης
 
Η «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» σύμφωνα με ..πληροφορίες προωθεί για υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας μια γυναίκα, την Αλεξία Έβερτ. Με όνομα βαρύ κυρίως για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά-έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αθηναίων επί θητείας Νίκήτα Κακλαμάνη- φαίνεται πως θα αποτελέσει την έκπληξη για τη μάχη των Αθηνών. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr την εισήγηση έκανε ο Χρήστος Ζώης σε σύσκεψη για τις υποψηφιότητας και έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης. Έτσι ο Χρήστος Ζώης συναντήθηκε με την κ. Έβερτ και της έκανε την πρόταση εκ μέρους του κόμματος. 
 
Στους κόλπους της Ένωσης εκτιμάται πως εάν η κ. Έβερτ αποδεχτεί και κατέβει υποψήφια δήμαρχος θα έχει θετικό αντίκτυπο κυρίως ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. 
 
Οι μηχανές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δουλεύουν στο φουλ για την Ένωση Πολύδωρα-Ζώη, οι οποίοι βλέπουν θετικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενός ακόμα εκ της Δεξιάς παράταξης υποψηφίου. Ο λόγος για τον Γιάννη Μανώλη ο οποίος βλέπει θετικά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητά του. 
 
Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι σκέψεις είναι να υποστηριχτεί ο νυν Περιφερειάρχης και «αντάρτης» για τη ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για υποψηφιότητα έκπληξη και για την Περιφέρεια Αττικής
 
Ενδιαφέρον έχει και το ντεμπούτο της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» στις δημοσκοπήσεις καθώς σύμφωνα με την GPO στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές λαμβάνει 1,1% και για τις ευρωεκλογές 1,3%.