23 Φεβ 2014

Συνελήφθη ο «Οσάμα Μπιν Λάντεν» του Μεξικό με επιρροή μεγαλύτερη από τον Ολάντ [εικόνες]



guzman2-570Θεωρείται ο υποκινητής του πολέμου των εμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό, ήταν καταζητούμενος σε 6 πολιτείες και χθες το πρωί τον συνέλαβαν μαζί με 3 σωματοφύλακες του, μετά ...
από 12 χρόνια αναζήτησης και αφού είχε διαφύγει της σύλληψης το 2011.
Ο Χοακίν «El Chapo» Γκούζμαν είχε προκηρυχθεί εδώ και χρόνια με 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ το Forbes τον είχε στην λίστα με τους πιο δυνατούς και με μεγάλη επιρροή άντρες του κόσμου πάνω από τον Φρανσουά Ολάντ και τον Νικολάς Μαδούρο.
joaquin-guzman-570
Χθες το πρωί, στις 6:40 συνελήφθη από τις αρχές του Μεξικό σε ένα διαμέρισμα κοντά στο λιμάνι μαζί με μια άγνωστη γυναίκα και τους τρεις σωματοφύλακες του. Ο Γκούζμαν ήταν ο ηγέτης του καρτέλ Sinoa, υπεύθυνου για το ένα τέταρτο των ναρκωτικών που εισρέουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό, περίπου 140 τόνοι και 3 δισ. δολάρια.
guzman1-570
Ο 56χρονος Γκούζμαν που φέρει το προσωνύμιο «Μπιν Λάντεν» του Μεξικό, είχε διαφύγει το 2011 της σύλληψης, όταν ευρισκόμενος στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κρύφτηκε σε έναν κουβά με άπλυτα. Η σύλληψη του αποτέλεσε μια μεγάλη επιχείρηση για την αστυνομία, με 25 στρατιώτες και ένα ελικόπτερο να επιστρατεύονται για χάρη του.
guzman-570
Πλέον, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δις ισόβια.
 http://www.koolnews.gr