19 Φεβ 2014

«Γλίτωσα από τον σεισμό και κινδυνεύω με φυλάκιση»

«Γλίτωσα από τον σεισμό και κινδυνεύω με φυλάκιση»Αποκαλυπτικές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν το σεισμοδάνειο που χορηγήθηκε σε μια οικογένεια από την Ηλεία, μετά τον..
καταστροφικό σεισμό της Ηλείας το 1993.
Ο σεισμός προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές ενώ χιλιάδες οικογένειες έμειναν στο δρόμο, μιας και τα σπίτια τους κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.
Το e-reportaz.gr επικοινώνησε με τον κ. Σαββόπουλο, ο οποίος μας έδωσε την ακριβή εικόνα της κατάστασης αλλά και το τι συμβαίνει σήμερα.
Το συγκεκριμένο σεισμοδάνειο χορηγήθηκε με την εγγύηση του κράτους και ήταν ύψους 68.000 ευρώ. Το δάνειο εγκρίθηκε το 1996 και η πρώτη δόση είχε ρυθμιστεί το 1999, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σαββόπουλος.
«Εφόσον εγκρίθηκε το σεισμοδάνειο, πληρωνόταν κατά διαστήματα, όμως λόγω της οικονομικής κρίσης, κάποια στιγμή αδυνατούσα τόσο εγώ όσο και ο γιος μου, στο όνομα του οποίου ήταν το δάνειο, να το αποπληρώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
savvopoulos
Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι πως το δάνειο μεταφέρθηκε στην εφορία με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν διπλασιαστεί. «Από τα 68.000 που ήταν το αρχικό ποσό, έχουν μείνει 23.500 ευρώ. Οι τόκοι όμως που έχουν προστεθεί στο ποσό, το έχουν ανεβάσει στα 52.000 ευρώ«, ανέφερε και πρόσθεσε: «Με ενημέρωσαν από την εφορία πως σε οποιονδήποτε έλεγχο της αστυνομίας τόσο εγώ, όσο και ο γιος μου κινδυνεύουμε με προφυλάκιση για χρέη προς το δημόσιο», τόνισε.
Ο κ. Σαββόπουλος τόνισε στο e-reportaz πως όσες φορές έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους και συγκεκριμένα στον κ. Θεοχάρη και στον κ. Στουρνάρα, το πρόβλημά του παραμένει άλυτο. «Έχω ζητήσει πολλές φορές συνάντηση με τους αρμόδιους και δεν με δέχτηκαν».
Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς οι οποίοι βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το νησί, ο κ. Σαββόπουλος ανέφερε πως «οι άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά και έχουν βρεθεί στο δρόμο, φοβάμαι ότι θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση με εμάς».
Τέλος, ανέφερε πως η οικογένεια του βιώνει έναν φαύλο κύκλο, καθώς «πρόκειται για σεισμοδάνειο και όχι για έναν οποιοδήποτε φόρο».
 http://www.e-reportaz.gr/