19 Φεβ 2014

Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στη Νέα Υόρκη

Στις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές... Η κακούργα μετανάστευση δεν είναι πλέον σαν της δεκαετίας του '50, όπως την τραγούδαγε ο Στέλιος Καζαντζίδης. Οι Έλληνες, ..
ειδικότερα οι νέοι, την κάνουν για το εξωτερικό, αλλά κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες.
Για την Ευρώπη άλλωστε, δεν χρειάζεται καν διαβατήριο, που ο Στέλιος Καζαντζίδης χαρακτήριζε "πικρό σαν δηλητήριο". Κι ούτε βέβαια αυτοί που φεύγουν σήμερα στο εξωτερικό πάνε στην Αμερική για να πλύνουν πιάτα, ή στο Βέλγιο για να βγάζουν κάρβουνο στις στοές των ανθρακορυχείων.
Οι "ειδικευμένοι" φεύγουν
Η μετανάστευση του 21ου αιώνα έχει αλλάξει επίπεδο. Δεν φεύγουν πλέον οι ανειδίκευτοι, όπως τον προηγούμενο αιώνα. Φεύγουν οι "ειδικευμένοι". Οι επιστήμονες, που αν κάτσουν στην Ελλάδα, αντί για δουλειά, θα βαράνε μύγες. Ιδού όμως, που η κρίση, λόγω του επάρατου Μνημονίου, δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπάει και τα καλύτερα σπίτια. Διώχνει από την πατρίδα τα καλύτερα παιδιά.
Ιδού λοιπόν, που η ανεργία έχει βαρέσει κατακούτελα και τον κλάδο της πολιτικής. Και δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις, διακεκριμένους βουλευτές, πρώην υπουργούς, που ιδιωτεύουν πλέον και περιμένουν τη σύνταξη μετρώντας ανάποδα. Κάτι Διαμαντοπούλου, κάτι Ευθυμίου, κάτι Πρωτόπαπες, που δεν έχουν καμιά ελπίδα επιστροφής. Ο Παπουτσής, για να βρει μεροκάματο, ένα δεκαχίλιαρο το μήνα, υποχρεώθηκε να γίνει γκασταρμπάιτερ στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Καρατζαφέρης στην Αθήνα, Καρατζαφέρης στη Λευκωσία
Μιλάμε για αρχηγούς κομμάτων. Όπως ο ένας και μοναδικός, Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως λοιπόν, "Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στο Παρίσι, Σαράφης στη Νέα Υόρκη", έτσι κι ο ακραιφνής εθνικόφρων είναι έτοιμος για το καινούριο του σλόγκαν: Καρατζαφέρης στην Αθήνα, Καρατζαφέρης στη Λευκωσία.
Ετοιμάζεται δηλαδή να μεταναστεύσει πολιτικά και να κατέβει υποψήφιος στις κυπριακές ευρωεκλογές. Πληροφορίες, που αναφέρουν ότι θα πάρει μαζί του κάποια εκλεκτά στελέχη του ΛΑΟΣ, όπως τον Ψινάκη, τη Βάνα Μπάρμπα και τον διαπρεπή σεξολόγο Βαΐτση Αποστολάτο με το κομοδινί μαλλί, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Καταφύγιο η Κύπρος
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η Κύπρος διατηρεί παράδοση εισαγωγής από την Ελλάδα έμψυχου δυναμικού από το ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστές και προπονητές. Διαπρεπείς Έλληνες προπονητές, όπως ο Αλέφαντος, ο Ρότσα, ο Σερ Τάκης Λεμονής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, έχουν προσφέρει τα φώτα της ποδοσφαιρικής επιστήμης στους Κύπριους αδελφούς.
Όπως τώρα ο Γιώργος Δώνης, αγνοούν ότι στην Κύπρο είχε καταφύγει, μετά τον εξοστρακισμό του από τον ελληνικό αθλητισμό, ο προπονητής των χρυσών μεταλλίων της άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου. Ένας πολίτης του κόσμου βέβαια, που από πιτσαδόρος στο Νιου Τζέρσεϊ, αποφάσισε στη συνέχεια να ασκήσει την τέχνη της προπονητικής. Και να τιμήσει στο τέλος και τη γαλανόλευκη σημαία Νο2 της Κύπρου, σαν ομοσπονδιακός τεχνικός στην άρση βαρών.
Στην Κύπρο επίσης είχαν βρει καταφύγιο, αν δεν κάνω λάθος, και διάσημα πρόσωπα της ελληνικής σόου μπιζ. Η Κατερίνα Λάσπα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος κι αυτό το ομορφόπαιδο ο Τσιμιτσέλης.
Στα χνάρια του Λεβέντη
Ιδού λοιπόν που ήρθε και η ώρα των πολιτικών. Ποια τύχη μπορεί να έχει πλέον στην Ελλάδα ο Καρατζαφέρης; Τα στελέχη, του τα πήρε ο Σαμαράς, και τους ψηφοφόρους ο Μιχαλολιάκος. Μέχρι και η Αλίκη, η γυναίκα του Πασχάλη, την κοπάνησε και πήγε στη Νέα Δημοκρατία. Αν συνεχίσει να κατεβαίνει στις εκλογές, θα ακολουθήσει τα χνάρια του Βασίλη Λεβέντη.
Επειδή όμως, ο καλός δεν χάνεται, όπως είπε ο ίδιος ο Καρατζαφέρης, δέχτηκε πρόσκληση από Κύπριους φοιτητές, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Αν ήταν τρεις-τέσσερις δηλαδή ή πέντε-έξι και ποια είναι τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Τέλος πάντων, οι φοιτητές έπεσαν γονατιστοί στα πόδια του και τον παρακάλεσαν: "Πρόεδρε, έλα στην Κύπρο να μας σώσεις".
Ο Καρατζαφέρης, που είναι από τους πλέον σοβαρούς και σώφρονες πολιτικούς, δεν βιάστηκε να απαντήσει. Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση. Κι ο πρόεδρος δεν είναι κανένας σαλτιμπάγκος. Που σήμερα λέει έτσι, αύριο γιουβέτσι και μεθαύριο κοκορέτσι. Τους είπε ότι θα μεταβεί ο ίδιος αυτοπροσώπως στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, για να εκτιμήσει την κατάσταση.
Τελείωσε το παραμύθι πατρίς-θρησκεία-οικογένεια
Ωστόσο, δεν δίστασε να διατυπώσει την άποψη ότι: "Η Κύπρος κινδυνεύει". Ότι αυτοί οι παλιοκομμουνιστές τους ΑΚΕΛ κι ο Αναστασιάδης είναι έτοιμοι να την ξεπουλήσουν με το σχέδιο Ανάν Νο2. Βάσκανος μοίρα, λοιπόν, στέλνει τον Γεώργιο Καρατζαφέρη μακριά από την πατρίδα. Αλλά σε εθνική όμως 100% αποστολή. Όπως ο Παύλος Μελάς είχε ξεκινήσει πρώτος τον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, έτσι ο Γεώργιος Καρατζαφέρης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εκστρατεία για τη σωτηρία της Κύπρου. Παρών, όπου τον καλεί το καθήκον.
Εδώ, οι Έλληνες έχουν φτάσει μέχρι την Κορέα για να πολεμήσουν. Ο Μέγας Αλέξανδρος μέχρι τις Ινδίες. Θα κωλώσει ο Καρατζαφέρης να δώσει την εθνική αυτή μάχη στις κάλπες της Κύπρου; Στην Ελλάδα, το παραμύθι πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, για το ΛΑΟΣ τελείωσε. Το παίζουν πολύ καλύτερα ο Μιχαλολιάκος με τον Κασιδιάρη.
Καμία τύχη δεν έχει ο Καρατζαφέρης να πιάσει το όριο του 4,5% για την Ευρωβουλή. Επειδή λοιπόν, όπου γης και πατρίς, ψάχνει αλλού να βρει κορόιδα. Ετοιμάζεται να την κάνει για την Κύπρο. Που υπάρχει, πρέπει να πούμε, και πρόσφορο έδαφος. Τι θα του στοιχίσει δηλαδή του Καρατζαφέρη να φτιάξει την ΕΟΚΑ Γ και να δηλώσει ότι είναι άξιος συνεχιστής του αγώνα του Διγενή; Οι πολιτικοί είναι στην ίδια κατηγορία με τους κατηγορούμενους στα δικαστήρια. Δεν βάζουν το χέρι τους στο ευαγγέλιο να ορκιστούν. Όταν μιλάνε, λένε ό,τι γουστάρουν.
- Τα νέα ωστόσο είναι ευχάριστα. Το κενό του Καρατζαφέρη θα καλύψει επάξια ο οικολόγος Δημοσθένης Βεργής. Αφού ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας, κατεβαίνει στις ευρωεκλογές ακάθεκτος.
 http://www.sport24.gr/