9 Φεβ 2014

Γνωρίστε τους Χρυσαυγίτες που ζητούν την ψήφο μας...




Τρεις κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκ των οποίων ένας προφυλακισμένος, ..
ένας βουλευτής που έχει «στιγματιστεί» για τη σχέση του με τα εγκληματικά τάγματα εφόδου της Νίκαιας, δύο πρόσωπα που...
έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και επεισόδια, ένας επικεφαλής τάγματος εφόδου στη Θράκη, δύο υπεύθυνοι παραστρατιωτικών κατασκηνώσεων τύπου Νέδα και σκληροί πυρηνάρχες που παραμένουν πιστοί στον αρχηγό.

Είναι τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια που παρουσίασε η Χρυσή Αυγή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη «μαύρη λίστα» των συνδυασμών ανά την Ελλάδα τα πρόσωπα που εμφανίζονται δεν είναι καθόλου τυχαία. Η ΧΑ επιχειρεί να εφαρμόσει στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας το «πείραμα του Αγίου Παντελεήμονα».

Με «Δούρειο Ιππο» τις επερχόμενες εκλογές, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης προσπαθούν να επανακτήσουν επιρροή και δύναμη σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου, όπως λένε, να «ανακαταλάβουν τις πόλεις».

Το ίδιο ακριβώς είχε σκεφτεί και ο προφυλακισμένος πλέον αρχηγός της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκος, όταν λάμβανε μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2010. Είχε καταφέρει τότε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας, εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα για την υποβάθμιση της περιοχής τους. Ηταν η πρώτη νίκη των νεοναζιστών, που έδωσε το «έναυσμα» για τη δράση των ταγμάτων εφόδου αρχικά στο κέντρο της πρωτεύουσας και στη συνέχεια περιφερειακά.

Με την ίδια λογική, στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ρίχνονται τώρα ο Η. Κασιδιάρης για τον Δήμο Αθηναίων, ο Α. Ματθαιόπουλος για τη Θεσσαλονίκη και ο Η. Παναγιώταρος για την Περιφέρεια Αττικής. Αν σε αυτούς προστεθεί και ο Ν. Κούζηλος που θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος Πειραιά, αλλά και ο Π. Ηλιόπουλος που μέσα από τη φυλακή θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διαπιστώνει κανείς ότι η ΧΑ ποντάρει πολλά στις επερχόμενες εκλογές, θέλοντας να εξαργυρώσει και τις δράσεις των «ταγμάτων» της όλο αυτό το διάστημα.

Ποινικές διώξεις

Χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν από τις παχυλές βουλευτικές τους αποζημιώσεις, οι «πρωτοκλασάτοι» της ΧΑ παίζουν εκ του ασφαλούς, παρακάμπτοντας πάντως τα μέλη των τοπικών οργανώσεων που τόσο πολύ έχουν «διαφημίσει» κατά καιρούς.

Την ίδια στιγμή, οι κατηγορούμενοι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και ο προφυλακισμένος Ηλιόπουλος, διεκδικούν δήμους και περιφέρειες έχοντας στο μυαλό τους να ανακόψουν τις ποινικές διώξεις τους και να τις εμφανίσουν επικοινωνιακά ως πολιτικές.

Ελάχιστα είναι τα νέα πρόσωπα που εμφανίζονται ως υποψήφια, κι από αυτά, τα περισσότερα είναι είτε «πυρηνάρχες» ανά την Ελλάδα, είτε άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης των Μιχαλολιάκου - Κασιδιάρη. Η έρευνα του «Εθνους» για τους μέχρι τώρα υποψηφίους της Χρυσής Αυγής για τους δήμους και τις περιφέρειες καταγράφει τη δράση τους σε τάγματα εφόδου, σε παραστρατιωτικές κατασκηνώσεις τύπου Νέδα, στις «ιδεολογικές κατηχήσεις» νέων μελών και παιδιών, αλλά και σε εκδηλώσεις μίσους κατά μεταναστών και αντιφασιστών. Αρκετοί από αυτούς ήταν ξανά υποψήφιοι κατά τις εθνικές εκλογές, χωρίς φυσικά να εκλεγούν.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την Αττική «ξεχωρίζει» εκείνη της Ευγενίας Χρήστου, που κατέρχεται ως υποψήφια για αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Είναι η μοναδική γυναίκα που προαλείφεται για τέτοιο πόστο. Καθόλου τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι πρόκειται για τη σύζυγο του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, η οποία έχει θυσιάσει τη σχέση της με τους γονείς της για τον «Καιάδα».

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος, οικονομολόγος και διοικητικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής. Την ιδιότητά του τονίζουν με νόημα τα μέλη της Χρυσής Αυγής που επιθυμούν να αποκηρύξουν -προς το παρόν- την ιδεολογία της ευγονικής που με τόσο θέρμη υποστήριζαν.

Χωρίς εκπλήξεις αναμένονται και τα μέλη των συνδυασμών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα ανακοινωθούν απόψε - φαβορί για την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη θεωρείται ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ, Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

Οδηγός σε μηχανοκίνητο τάγμα


Πριν από την «εξάρθρωση» των πυρήνων της Χρυσής Αυγής και την προφυλάκιση του Ιωάννη Λαγού, ο ρόλος του στην περιοχή του Πειραιά μάλλον περιοριζόταν στο να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή που αφορούσαν τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Μετά τις προφυλακίσεις ανέλαβε τον έλεγχο των περιοχών Πειραιά, Νίκαιας, Κερατσινίου, Περάματος και Σαλαμίνας. Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες οι χρυσαυγίτες επανεμφανίστηκαν προκλητικά στους δρόμους, εν όψει και των δημοτικών εκλογών, βεβηλώνοντας το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας. Ο φακός τον έχει «πιάσει» να οδηγεί μηχανοκίνητο τάγμα χρυσαυγιτών στον Πειραιά, αλλά και παρέα με τον Γιώργο Πατέλη και τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας. Αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη του «Εθνους» για τον συνονόματο συγγενή του, ο οποίος πήρε τη θέση του επόπτη στην Ιχθυόσκαλα, αν και ήταν φύλακας και δεν είχε τα τυπικά προσόντα. Στην Ιχθυόσκαλα παρατηρείται μεγάλη χρυσαυγίτικη δραστηριότητα, ενώ δικογραφία για άγριο ξυλοδαρμό δύο Αιγυπτίων ψαράδων εμπλέκει χρυσαυγίτες.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΥΛΙΑΝΑΚΗΣ, Υπ. αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Με υψηλές διασυνδέσεις


Πυρηνάρχης του Περάματος, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο «Periklis Shipping Services CO», η οποία προσφέρει «υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού επιχείρησης και υπηρεσίες αχθοφόρων», όπως έχει καταχωριστεί και στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Με άλλα λόγια, η εταιρεία του υπήρξε (ο ίδιος διατείνεται ότι έχει σταματήσει τη λειτουργία της), ένα από τα συνεργεία που «μάχονται» για τη σύναψη των πολυπόθητων εργολαβικών συμβολαίων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Πρωτοπαλίκαρο του πυρήνα Περάματος είναι ο προφυλακισμένος Αναστάσιος Πανταζής, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, ενώ εμπλέκεται και στη δολοφονία Φύσσα.

Ο Μουλιανάκης είχε υψηλές διασυνδέσεις με τους Κασιδιάρη, Λαγό, Γερμενή, Μίχο, αλλά και τον Μιχαλολιάκο. Στη φωτό διακρίνεται και ο Γ. Πατέλης

ΕΥ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ, Υπ. αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα

Προπαγάνδα


Είναι πρόεδρος του ΛΑΣΙΤΑ, εθνικιστών οδηγών ταξί, και «στρατολογήθηκε» από τον Ιωάννη Λαγό για να φέρει σε πέρας την πολυπόθητη για την ακροδεξιά οργάνωση διείσδυση στον χώρο των αυτοκινητιστών. Ο προφυλακισμένος βουλευτής Πειραιά επέβλεπε προσωπικά τα συστηματικά σεμινάρια και μαθήματα στα γραφεία της Τ.Ο. Ασπροπύργου, των οδηγών ταξί, ώστε «να γίνουν συνειδητοποιημένοι και σωστοί Χρυσαυγίτες», αλλά και «κομάντος της πληροφόρησης», όπως τους χαρακτηρίζει ο Μιχαλολιάκος, καθώς ήταν υπεύθυνοι για την προπαγάνδα της οργάνωσης. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Ηλ. Παναγιώταρος, ο Γ. Λαγός και ο Ευ. Μπαρμπούρης σε εκδήλωση χρυσαυγιτών.

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υπ. αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Ακροδεξιά μαθήματα


Πυρηνάρχης Σαλαμίνας, ο οποίος παρέμεινε πιστός και υπάκουος στην οργάνωση, κατά τη διάρκεια των διώξεων. Εχει φωτογραφηθεί με μικρά παιδιά στα γραφεία Σαλαμίνας να «διδάσκονται» τα χρυσαυγίτικα ιδεώδη, ενώ διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Γ. Πατέλη και τους Πυρήνες Νίκαιας και Περάματος.

Το τάγμα του ήταν πάντα εκεί όταν το απαιτούσαν ο Πατέλης και ο Λαγός, όπως συνέβη και στον Μελιγαλά, όπου σημειώθηκαν επεισόδια, αλλά και στις Θερμοπύλες. Ο Πυρήνας Σαλαμίνας είχε κατέβει μαζί με τον Πυρήνα Νίκαιας, σε στρατιωτικό σχηματισμό, ενώ ο ίδιος πόζαρε σαν λοχαγός μπροστά από τα πρωτοπαλίκαρά του.

Οι υπηρεσίες του εξαργυρώθηκαν με την υποψηφιότητα.

Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Υπ. αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Στη σκιά του πυρηνάρχη


Πρόκειται για «τοπικής εμβέλειας» στέλεχος, με παρουσία αποκλειστικά στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ανω Λιοσίων-Αχαρνών-Καματερού. Συνήθως βρισκόταν στη σκιά του «πυρηνάρχη» της συγκεκριμένης τοπικής Νικόλαου Λεμοντζή, ο οποίος τελικά δεν προτιμήθηκε για υποψήφιος. Ο Κωνσταντινίδης ήταν ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2013 στην πλατεία Ακριτών, όπου το «παρών» είχαν δώσει όλοι οι «πρωτοκλασάτοι» της Χρυσής Αυγής, από τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο μέχρι τους βουλευτές Η. Κασιδιάρη και Γ. Γερμενή (Καιάδα). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος συμμετείχε και στο μηχανοκίνητο τάγμα που διέθετε η οργάνωση.

ΗΛ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, Υπ. δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

«Κρατικοδίαιτος»


«Κρατικοδίαιτος» αποδεικνύεται ο χρυσαυγίτης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καθώς εργάζεται για πολλά χρόνια στον Δήμο Πειραιά. Κι ενώ είχε προσληφθεί στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», επί δημαρχίας Χρήστου Αγραπίδη και παρέμεινε στο νέο σχήμα ΔΗΡΑΠ επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα, εδώ και πολύ καιρό είναι αποσπασμένος στο γραφείο του αναπληρωτή δημάρχου Αναστάσιου Κάρλε και είναι παρατύπως το δεξί του χέρι. Πληρώνεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά δεν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί, αφού για αδιευκρίνιστους λόγους του έχουν ανατεθεί διάφορα πόστα στο δημαρχείο. Ωστόσο, άτομο που είναι σε θέση να γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα του δήμου υποστηρίζει ότι η σχέση του με τον κ. Κάρλε έχει διαταραχθεί και έτσι αποφάσισε από υπάλληλος να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ, Υπ. αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα

Κατηχήσεις νέων


Προέρχεται από την «καρδιά» της Χρυσής Αυγής, τα πρώτα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη, και κατατάσσεται στο κομμάτι επιρροής του αρχηγού. Κατά τα λεγόμενά του, είναι 30 χρόνια στην οργάνωση και στον εθνικιστικό «ακτιβισμό». Στην προσωπική του ζωή ασχολείται με το εμπόριο. Συμμετείχε ενεργά στις «κατηχήσεις» των νέων μελών -όταν ακόμη υπήρχαν νέα μέλη- με λογίδρια, μεταξύ άλλων, για τους «δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου», την οικονομική κρίση και «το κοινωνικό έργο του Ιωάννη Μεταξά». Συχνά βρίσκεται δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη κατά τις διαδικτυακές εκπομπές της ΧΑ, χωρίς να σχολιάζει ιδιαίτερα. Μαζί έχουν κάνει και... περιοδείες, όπως στην Κρήτη.





ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
ethnos.gr